Ensimmäiset vuodot: Näin nopeasti Android-sovellukset pyörivät Windows 11:lla

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Ensimmäiset vuodot: Näin nopeasti Android-sovellukset pyörivät Windows 11:lla
Microsoft kertoi jo Windows 11 julkistuksen yhteydessä kesällä 2021 siitä, että Windows 11 osaa pyörittää myös Android-sovelluksia. Mutta nyt ollaan saatu ensimmäiset vihjeet siitä, miten nopeasti Android-sovellukset pyörivät Windowsin päällä.

Windows 11 päällä ajettuna Android-sovellukset käyttävät Android Subsystem for Windows -emulointikerrosta, jolla Windowsiin lisätään tarpeelliset koukut, joilla täysin eri käyttöjärjestelmälle kehitetyt sovellukset suostuvat alustalla toimimaan.

Nyt mitä ilmeisimmin Microsoftin omat työntekijät ovat kokeilleet järjestelmän esiversiota ja sen nopeutta virallisen GeekBench-testisovelluksen kautta. GeekBench on yksi käytetyimmistä Android-laitteiden nopeustesteistä, jota mekin toisinaan käytämme kännyköiden arvosteluun.


Vaikka testituloksista ei paljastukaan se, minkälaista PC:tä Android-emulointiin on käytetty, ovat tulokset sinänsä varsin rohkaisevia. Testituloksia löytyy GeekBenchin tietokannasta kaksi: toisessa on käytetty ARM-suoritinta käyttävää Windows 11 -tietokonetta ajamaan Android-sovelluksia. Toisessa testissä taas on perinteisellä x86 -pohjaisella Windows 11 -tietokoneella ajettu sama testi.

Molempien testien tulokset ovat varsin suuntaa-antavia, mutta niiden perusteella voidaan päätellä, että parhaimmat testitulokset vastaavat vuoden 2020 huippu-Android -kännyköiden tasoa, eli suorittimen suorituskyky on kutakuinkin Qualcomm Snapdragon 865-järjestelmäpiiriä käyttävien kännyköiden (kuten OnePlus 8T) tasolla.

Tuloksia on napsunut viikonlopun aikana vuori lisää ja niiden haarukka on varsin laaja, joten Microsoftilla testaillaan selkeästi suorituskykyä isolla kädellä parhaillaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
USB 3.0 ajurien päivitys ongelma 30 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4936 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 84 Televisiot
Hyvät tarjoukset-ketju 1137 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Näytä lisää viestejä