Ensimmäiset vuodot: Näin nopeasti Android-sovellukset pyörivät Windows 11:lla

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Ensimmäiset vuodot: Näin nopeasti Android-sovellukset pyörivät Windows 11:lla
Microsoft kertoi jo Windows 11 julkistuksen yhteydessä kesällä 2021 siitä, että Windows 11 osaa pyörittää myös Android-sovelluksia. Mutta nyt ollaan saatu ensimmäiset vihjeet siitä, miten nopeasti Android-sovellukset pyörivät Windowsin päällä.

Windows 11 päällä ajettuna Android-sovellukset käyttävät Android Subsystem for Windows -emulointikerrosta, jolla Windowsiin lisätään tarpeelliset koukut, joilla täysin eri käyttöjärjestelmälle kehitetyt sovellukset suostuvat alustalla toimimaan.

Nyt mitä ilmeisimmin Microsoftin omat työntekijät ovat kokeilleet järjestelmän esiversiota ja sen nopeutta virallisen GeekBench-testisovelluksen kautta. GeekBench on yksi käytetyimmistä Android-laitteiden nopeustesteistä, jota mekin toisinaan käytämme kännyköiden arvosteluun.


Vaikka testituloksista ei paljastukaan se, minkälaista PC:tä Android-emulointiin on käytetty, ovat tulokset sinänsä varsin rohkaisevia. Testituloksia löytyy GeekBenchin tietokannasta kaksi: toisessa on käytetty ARM-suoritinta käyttävää Windows 11 -tietokonetta ajamaan Android-sovelluksia. Toisessa testissä taas on perinteisellä x86 -pohjaisella Windows 11 -tietokoneella ajettu sama testi.

Molempien testien tulokset ovat varsin suuntaa-antavia, mutta niiden perusteella voidaan päätellä, että parhaimmat testitulokset vastaavat vuoden 2020 huippu-Android -kännyköiden tasoa, eli suorittimen suorituskyky on kutakuinkin Qualcomm Snapdragon 865-järjestelmäpiiriä käyttävien kännyköiden (kuten OnePlus 8T) tasolla.

Tuloksia on napsunut viikonlopun aikana vuori lisää ja niiden haarukka on varsin laaja, joten Microsoftilla testaillaan selkeästi suorituskykyä isolla kädellä parhaillaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä