AfterDawn logo

Windows 11 sai odotetun Android -palasen

AfterDawn AfterDawn

Yksi isoista Windows 11 uudistuksista aiempiin Windowseihin nähden tulee olemaan se, että jatkossa Windows osaa pyörittää myös Androidin sovelluksia. Microsoft on tosin varoittanut jo etukäteen, että tukea Android-sovelluksille ei ole tarjolla heti Windows 11 julkistuksen yhteydessä.

Mutta nyt Android-sovellusten tuelle saatiin kuitenkin ensimmäinen iso palanen kohdalleen, kun Microsoft julkaisi Android Subsystem -paketin. Käytännössä kyseinen paketti on Windows 11 se osa, joka osaa ajaa Androidin taustatoimintoja. Sen julkaisun avulla sovelluskehittäjät voivat jo alkaa testaamaan Android-sovellustensa toimintaa paremmin Windows 11 päällä.

Windows Subsystem for Android on jo ladattavissa, mutta kovin vähän sen syvemmästä olemuksesta paljastetaan. Lisäksi vaikuttaa siltä, että julkaisu on tehty vahingossa - tai että se on ns. placeholder varsinaista julkaisua varten.


Kun Android-sovellusten tuki lopulta valmistuu kunnolla, löytyvät Android-sovellukset suoraan Microsoftin sovelluskaupasta.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT