Windows 11 julkaistaan lokakuun 5. päivä

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Nyt se varmistui: Windows 11 julkaisupäivämäärä virallistettiin
Microsoftin tulevasta Windows 11-käyttöjärjestelmästä tiedetään jo käytännössä kaikki mahdollinen ja käyttöjärjestelmää onkin voinut vapaasti betatestata jo kesästä lähtien. Mutta virallinen julkaisuajankohta on ollut vielä hieman hämärän peitossa.

Nyt yhtiö on vihdoin kertonut milloin uutukainen tulee oikeasti jakeluun ja saataville. Windows 11 julkaistaan 5. lokakuuta, 2021.

Tuolloin uusi käyttöjärjestelmä alkaa valumaan Windows 10 -tietokoneille päivityksenä, mikäli tietokone täyttää Windows 11 laitteistovaatimukset. Samoin 5.10.2021 alkaen käyttöjärjestelmän voi myös ostaa uuteen tietokoneeseen suoraan, sellaisenaan.

Myös läppärit ja pakettitietokoneet, jotka myydään esiasennetulla uudella Windowsilla, tulevat markettien ja tietokonekauppojen hyllyille lokakuun 5. päivästä alkaen.Windows Updaten nappia ei kuitenkaan kannata alkaa hakkaamaan heti aamusta alkaen, sillä Microsoft aikoo laittaa uuden version jakeluun asteittain, eli vain osalle kuluttajista päivitys ilmestyy heti 5.10. ja osalle taas tulevien kuukausien aikana. Aivan viimeiset päivitykset Windows 10 -koneille ovat tulossa vasta 2022 puolenvälin tienoilla. Luonnollisesti hätäisimmille tulee olemaan tapoja, jolla päivityksen saa ladattua omalle koneelleen jo tuota ennen.

Päivitys on kaikille Windows 10 -käyttäjille täysin ilmainen.

Tulevan käyttöjärjestelmän ulkoasu muuttuu radikaalisti aiemmasta, mutta myös konepellin alla tapahtuu isoja muutoksia: Android-sovellukset toimivat jatkossa sellaisenaan Windowsissa (tosin Android-sovellusten tuki saapunee vasta vuoden 2022 puolella) ja visuaalisella puolella tumma teema on jatkossa oletuksena käytössä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Steam Deck 12 Kaikki muut pelikonsolit
Biisiketju 5209 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 2 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Näytä lisää viestejä