Taitonetti: käytettyjen tietokoneiden suosio jatkuu

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Taitonetti: käytettyjen tietokoneiden suosio jatkuu
Käytettyjä tietokoneita kauppaava Taitonetti Oy jatkoi kasvuaan. Liikevaihto oli kesäkuun lopussa päättyneellä tilikaudella 9,1 miljoonaa euroa (edellinen tilikausi 8,6 miljoonaa euroa).

Taitonetin mukaan etenkin Ruotsin verkkokaupassa myynti kasvoi, sillä kasvua tuli hulppeat 100 % viime tilikauteen verrattuna.

Tietokoneita myydään nyt kasvavassa määrin verkossa. Tähän on vaikuttanut koronaviruksen tuomat poikkeustila ja etätyöt.

"Myymälämyynti on selkeästi laskenut verrattuna koronaa edeltävään aikaan. Korona teki superloikan verkkokauppamyynnissä suhteessa myymälämyyntiin", kertoo toimitusjohtaja Mikko Veijola.


Taitonetti uskoo vahvasti kasvuun ja teki isoja panostuksia kasvun mahdollistamiseksi myös tulevaisuudessa muuttamalla talvella 2021 uusiin isompiin toimitiloihin Oulun Kiviniemeen.

Työntekijöitä yhtiöön palkattiin päättyneellä tilikaudella viisi lisää ja tällä hetkellä henkilökuntaa löytyy reilut 30.

"Saimme uusien tilojen kautta tehokkuutta parannettua ja se tulee parantamaan tulosta tulevaisuudessa. Meillä on suunnitelmissa rakentaa lisää toimitilaa nykyiselle tontille, jolloin tilat on mahdollista liki kaksinkertaistaa", jatkaa Veijola.Alkaneella tilikaudella on myös haasteita tiedossa. Taitonetin mukaan etenkin joulumyyntiin maailmanlaajuinen komponenttipula tuo haasteita.

Käytettyjen kannettavien saatavuus on komponenttipulasta huolimatta hyvä, mutta pelikoneiden näytönohjaimet ovat hankalasti saatavilla tällä hetkellä.

"Meidän liikevaihdostamme pelikoneista tulee merkittävä osa. Myimme viime tilikaudella yli 6 500 pelikonetta. Aika hyvin olemme saaneet näytönohjaimia tähän mennessä suoratoimituksina valmistajilta, mutta vähän kädestä suuhun mennään. Suunnitelmissa olleelle Saksan verkkokaupalle piti ottaa komponenttipulan takia aikalisä. Komponenttipulassa on myös mahdollisuuksia. Uusien kannettavien tietokoneiden saatavuus on huonontunut merkittävästi ja tämä voi avata uusia mahdollisuuksia ja herättää käyttäjissä mielenkiintoa ekologisempaan vaihtoehtoon", päättää Veijola.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Android 11 Google Play - Missä on lista sovelluksista, jotka poistettu tililtä? 1 Android -keskustelu
Videoketju 392 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4893 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 67 Windows -ongelmat
Kiinalainen tietoturva 6 Android -keskustelu
M.2 kovalevy HP:n koneeseen 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kannettava ei käynnisty ollenkaan 10 Kannettavat tietokoneet
Pelejä ilmaiseksi 67 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1222 Windows -ongelmat
Miten lisätä palvelu kännyyn? 1 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä