Intel julkaisee omat Arc -pelinäytönohjaimensa vuonna 2022

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

NVIDIA ja AMD saavat haastajan: Inteliltä oma näytönohjain pelaajille
Suoritinjätti Intel ei ole oikein koskaan päässyt mukaan näytönohjainten huippuluokkaan tuotteillaan - eikä yhtiö ole oikeastaan koskaan edes yrittänyt. Nyt tilanteeseen on tulossa vihdoin muutos.

Intelin panos näytönohjainten puolella on ollut jo vuosien - jopa vuosikymmenten ajan - tarjota HD-näyttöpiirejä tietokoneiden eräänlaiseksi "takalaudaksi" eli perustason näytönohjaimeksi, jolla toimistotietokonetta voi käyttää mainiosti ilman erillistä näytönohjainta. Näytönohjainratkaisuja on nähty sisällytettynä Intelin suorittimiin ja myös erillisinä piireinä.

Mutta käytännössä pelaajille ne ovat olleet aina juuri korkeintaan apuväline: vähän kuin Internet Explorer Windowsissa, jonka tärkein tehtävä viimeiset vuodet oli toimia selaimena, jolla tietokoneelle ladataan Chrome tai Firefox. Eli pelaaja osti tietokoneeseensa joka tapauksessa erillisen, pelaamiseen suunnittelun näytönohjaimen. Ja tuota markkinaa ovat hallinneet NVIDIA ja AMD käytännössä jo kahdenkymmenen vuoden ajan.

Ja nyt siis suunta on muuttumassa.

Tuleva pelinäytönohjainten arkkitehtuuri kulkee nimellä Intel Arc ja ensimmäiset siihen pohjautuvat näytönohjaimet ovat tulossa markkinoille vuonna 2022. Ensimmäisen Arc-sukupolven näyttöpiirien nimeksi on valittu Alchemist.

Alchemistiin pohjautuvat näytönohjaimet tukevat säteenseurantaa ja DirectX 12 Ultimate-rajapintoja. Tarkempia tietoja tulevista näytönohjaimista Intel on aikonut kertoa myöhemmin tänä vuonna. Tulevien näytönohjainten hintatasosts tai julkaisuhetkestä ei ole niistäkään vielä mitään tietoa.

Mutta Intel on kuitenkin jo julkaissut ensimmäiset esittelyvideot Arcin tehoista. Videolla Intelin näytönohjain pyörittää mm. PUBG: Battlegrounds, Metro Exodus, Forza Horizon 4 sekä Crysis Remastered Trilogy -pelejä. Video alla:Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä