Valve työskentelee AMD:n kanssa Steam Deckin Windows 11 tuen saavuttamiseksi

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Valve työskentelee AMD:n kanssa Steam Deckin Windows 11 tuen saavuttamiseksi
Valven julkaisema Steam Deck on kannettava PC-pelilaite. Oletuksena laitteessa pyörii Linuxiin pohjautuva SteamOS 3.0 -käyttöjärjestelmä, mutta Valve kertoi jo julkaisun yhteydessä, että käyttäjät voivat asentaa laitteeseen vaikkapa Windowsin.

Nyt Windows-tuesta on saatu lisätietoa PC Gamerin toimesta, joka haastatteli Steam Deckin suunnittelijaa Greg Coomeria. Hänen mukaansa Valve on tähän mennessä keskittynyt Windows 10:n tukemiseen, mutta odotuksissa on, että Steam Deck tukee myös Windows 11 -käyttöjärjestelmää heti laitteen saapuessa myyntiin.

Windows 11 -versiota varten laitteen tulee täyttää tiettyjä Windows 11:n laitevaatimuksia. Etenkin TPM-version tukea täytyy Steamin Deckin kohdalla pähkäillä. Yhteensopivuuden varmistamiseksi Valve tekee yhteistyötä AMD:n kanssa, jonka kustomoitua sirua Steam Deck käyttää.


Valven oma SteamOS 3.0 pyörittää Steam-kirjaston pelejä yhdessä Protonin kanssa. Osa peleistä käyttää huijauksenestoa, joka ei toimi tällä hetkellä Protonilla. Valve kertoo tekevänsä yhteistyötä BattlEyen ja Easy Anti-Cheatin kanssa, jotta Proton-tuki saataisiin jo ennen julkistusta. Mikäli tätä tukea ei saada tehtyä, ainoa vaihtoehto tällaisten pelien pelaamiseen saattaa olla Windowsin asennus laitteelle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Biisiketju 5207 Vapaata keskustelua
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
koneen päivitys 1 Uutta tietokonetta ostamassa
koneen päivitys 1 Uutta kannettavaa ostamassa
Tekstitiedoston väri muuttuu tuolostettaessa 18 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1177 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 113 PC:n pelit
Toimivia trakkereita 206 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Näytä lisää viestejä