Valve työskentelee AMD:n kanssa Steam Deckin Windows 11 tuen saavuttamiseksi

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Valve työskentelee AMD:n kanssa Steam Deckin Windows 11 tuen saavuttamiseksi
Valven julkaisema Steam Deck on kannettava PC-pelilaite. Oletuksena laitteessa pyörii Linuxiin pohjautuva SteamOS 3.0 -käyttöjärjestelmä, mutta Valve kertoi jo julkaisun yhteydessä, että käyttäjät voivat asentaa laitteeseen vaikkapa Windowsin.

Nyt Windows-tuesta on saatu lisätietoa PC Gamerin toimesta, joka haastatteli Steam Deckin suunnittelijaa Greg Coomeria. Hänen mukaansa Valve on tähän mennessä keskittynyt Windows 10:n tukemiseen, mutta odotuksissa on, että Steam Deck tukee myös Windows 11 -käyttöjärjestelmää heti laitteen saapuessa myyntiin.

Windows 11 -versiota varten laitteen tulee täyttää tiettyjä Windows 11:n laitevaatimuksia. Etenkin TPM-version tukea täytyy Steamin Deckin kohdalla pähkäillä. Yhteensopivuuden varmistamiseksi Valve tekee yhteistyötä AMD:n kanssa, jonka kustomoitua sirua Steam Deck käyttää.


Valven oma SteamOS 3.0 pyörittää Steam-kirjaston pelejä yhdessä Protonin kanssa. Osa peleistä käyttää huijauksenestoa, joka ei toimi tällä hetkellä Protonilla. Valve kertoo tekevänsä yhteistyötä BattlEyen ja Easy Anti-Cheatin kanssa, jotta Proton-tuki saataisiin jo ennen julkistusta. Mikäli tätä tukea ei saada tehtyä, ainoa vaihtoehto tällaisten pelien pelaamiseen saattaa olla Windowsin asennus laitteelle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 66 Windows -ongelmat
Kiinalainen tietoturva 2 Android -keskustelu
Biisiketju 4885 Vapaata keskustelua
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 20 Android -keskustelu
YLE Areena ongelma 31 Televisiot
Kannettava ei käynnisty ollenkaan 6 Kannettavat tietokoneet
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Office 2010 paketin asentaminen Windows 10 läppärille? 25 Ajuri- ja softaongelmat
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1078 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Tietsikan päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä