Windows 365 tuli tilattavaksi: Hinnat alkavat 18 eurosta

Kirjoittaja Petteri Pyyny, | Kommentteja (2)

Windows 365 tuli tilattavaksi: Hinnat alkavat 18 eurosta
Täysin pilvipohjainen Windows on nyt julkaistu ja tilattavissa. Windows 365 on etenkin yrityksille tarkoitettu, täysin Microsoftin toimesta ylläpidetty pilvestä käsin toimiva Windows-ympäristö.

Pienille yrityksille tarkoitettujen pilvitietokoneiden hinnoittelu alkaa 21,90 eurosta kuukaudessa, jolla saa käyttöönsä yhden ytimen suorittimella varustetun pilvitietokoneen, josta löytyy 2 gigatavua RAM-muistia sekä 64 gigatavua tallennustilaa. Järeämpi rauta, 2 suoritinytimen tietokone, jossa on 4 gigatavua käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennustilaa, maksaa 31,90 euroa kuukaudessa. Isommille firmoille tarkoitetut ratkaisut ovat hieman edullisempia, hintojen alkaessa 18,20 eurosta kuukaudessa.

Pilvi-Windowsia voi ajaa käytännössä millä tahansa laitteella: työpöytä toimii perinteisillä tietokoneilla, iPadeilla, Android-kännyköillä ja iPhoneilla. Koko työpöytäympäristö toimii selaimen yli. Luonnollisesti tietokoneen "tila" pysyy samana, eli työpöytä pysyy täsmälleen samassa tilassa kun vaihtaa vaikkapa työpaikan tietokoneelta Android-kännykkään kotimatkalla bussissa istuen.


Konkreettisesti Windows 365 -tilaaja saa itselleen Windows 10 tai Windows 11 -tietokoneen, joka sijaitsee täysin Microsoftin pilvessä. Varsinaisen laitteen, jolla pilveä käytetään, joutuu jokainen hankkimaan itse, mutta käytännössä vaikkapa edullinen Chromebook ajaa asian tässä suhteessa.

Hyödyt ovat yritysten näkökulmasta selkeät: tietokoneiden ja järjestelmien ylläpito on ulkoistettu Microsoftille, joka huolehtii pilvessä olevien tietokoneiden tietoturvasta ja päivityksistä. Lisäksi Windows 365 antaa yrityksille joustavuutta: kesätyöntekijälle voidaan parilla klikkauksella luoda "oma tietokone" pilveen, jota työntekijä käyttää kesätyönsä ajan ja sen jälkeen koneen voi poistaa tilauksesta.

Myös joustava vaihtaminen eri kokoonpanojen välillä onnistuu helposti: jos tietyllä työntekijällä onkin tarvetta järeämmälle raudalle, voidaan tietokoneen tehot nostaa paremmalle tasolle, eli ottaa käyttöön lisää muistia, tallennustilaa tai suoritinytimiä. Vastaavasti myös tarpeiden pienentyessä voidaan pilvikoneiden tehoja laskea, jolloin luonnollisesti pilvikoneesta maksettava hinta tippuu alemmalle tasolle. Tarkemmin Windows 365 hinnoittelusta löytyy Windows 365 sivuilta.

Olemme kertoneet tarkemmin Windows 365 jo aiemmin, jolloin myös uuden käyttöjärjestelmän toimintaa esiteltiin videolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Tao66
Tao66
Siis,

VPS (Virtual Private Server) = Windows 365

Windows VPSn saa 4e -10e/kk ..

Hinta Microsoftilla ( 31,90e/kk).

Lisäksi VPS servereissä dedikoitu ip. (kiinteä) serverin voi laitta minne vain toimimaan missä vps palvelintarjoajalla konekapasiteettia, Cloudflare suojaukset, jne.

Pyörä keksitty uudestaan, uudella nimellä ja hinnalla.

Ostan!
qwerty83
qwerty83
Originally posted by Tao66:
......Serverin voi laitta minne vain toimimaan missä vps palvelintarjoajalla konekapasiteettia

Kannattanee lukea tuo uutinen vähän huolellisemmin. Ei pistänyt silmään, että palvelu on Microsoftin palvelimilla, ei siellä mistä saat konekapasiteettia :D

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5055 Vapaata keskustelua
Ei kuvaa näytöllä ryzen 9 5900x:llä 8 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Powerdirector ei aukea 3 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 99 PC:n pelit
E3372s nettitikun asetukset 40 Laajakaistaliittymät
Webkamera jossa mikrofoni 2 Windows -ongelmat
Blue-rayn virtalähde 5 Blu-ray -keskustelu
Teams kokous kun tietokonressa ei kameraa 6 Windows -ongelmat
Päivitystä vai uutta? 7 Uutta tietokonetta ostamassa
Milä on turvallisin www osoite ladata teams 2 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä