Steam Deck pystyy pyörittämään kaikkia nykyisiä pelejä sulavasti

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Valve: Steam Deck käsikonsoli puristaa vähintään 30fps kaikille peleille
Valven vuodenvaihteen tienoilla myyntiin saapuva Steam Deck-käsikonsoli on aiheuttanut suunnatonta kiinnostusta pelaajien keskuudessa. Nyt käsikonsolin tehoista on saatu uutta tietoa.

Heinäkuun alussa julkistettu Steam Deck maksaa ainoastaan 419 euroa, mutta sen kehittäjä Valve on kertonut nyt, että kaikki heidän testaamansa pelit ovat pyörineet laitteella vähintään 30fps päivitysnopeudella. Kyseistä nopeutta Valve kuvaa "riittäväksi" siihen, että peliä on nautinnollista pelata.

Useimmat pelit kuitenkin pyörivät Valven mukaan merkittävästi tätä nopeammin. Mutta konsoliin on tulossa myös asetus, jolla pelien ruudunpäivitysnopeuden voi rajata 30fps tasolle, jotta laitteen akku kestäisi pidempään. Etenkin hitaampitempoisissa peleissä kyseisen asetuksen käyttö on varsin fiksun kuuloinen ratkaisu.

Kuten Steam Deckin teknisistä tiedoista käy ilmi, laitteen 7-tuumainen näyttö pystyy 60Hz ruudunpäivitykseen, joten sitä nopeampaa pelien ei tarvitsekaan pyöriä laitteella, ellei konsolia ole kytketty ulkoiseen näyttöön.
Valven mukaan esimerkiksi Portal 2 voi pelata 30fps ruudunpäivityksellä yhdellä akun latauksella kuuden tunnin ajan ja neljän tunnin ajan ilman ruudunpäivityksen rajoituksia. Luonnollisesti tulevaisuudessa julkaistavat raskaat pelit eivät välttämättä enää pyöro 30fps nopeudella konsolilla, mutta nykyisten pelien osalta tilanne vaikuttaa varsin hyvältä.

Netissä on ollut myös spekulointia tilanteesta, jossa Steam Deckistä tulee valtavan suosittu: saattaa hyvinkin olla, että PC-alustalle pelejä suunnittelevat pelikehittäjät joutuvat tuolloin ottamaan Steam Deckin rautavaatimukset hyvinkin tarkkaan huomioon pelejä suunnitellessaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Android 11 Google Play - Missä on lista sovelluksista, jotka poistettu tililtä? 1 Android -keskustelu
Videoketju 392 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4893 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 67 Windows -ongelmat
Kiinalainen tietoturva 6 Android -keskustelu
M.2 kovalevy HP:n koneeseen 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kannettava ei käynnisty ollenkaan 10 Kannettavat tietokoneet
Pelejä ilmaiseksi 67 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1222 Windows -ongelmat
Miten lisätä palvelu kännyyn? 1 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä