Steam Deck pystyy pyörittämään kaikkia nykyisiä pelejä sulavasti

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Valve: Steam Deck käsikonsoli puristaa vähintään 30fps kaikille peleille
Valven vuodenvaihteen tienoilla myyntiin saapuva Steam Deck-käsikonsoli on aiheuttanut suunnatonta kiinnostusta pelaajien keskuudessa. Nyt käsikonsolin tehoista on saatu uutta tietoa.

Heinäkuun alussa julkistettu Steam Deck maksaa ainoastaan 419 euroa, mutta sen kehittäjä Valve on kertonut nyt, että kaikki heidän testaamansa pelit ovat pyörineet laitteella vähintään 30fps päivitysnopeudella. Kyseistä nopeutta Valve kuvaa "riittäväksi" siihen, että peliä on nautinnollista pelata.

Useimmat pelit kuitenkin pyörivät Valven mukaan merkittävästi tätä nopeammin. Mutta konsoliin on tulossa myös asetus, jolla pelien ruudunpäivitysnopeuden voi rajata 30fps tasolle, jotta laitteen akku kestäisi pidempään. Etenkin hitaampitempoisissa peleissä kyseisen asetuksen käyttö on varsin fiksun kuuloinen ratkaisu.

Kuten Steam Deckin teknisistä tiedoista käy ilmi, laitteen 7-tuumainen näyttö pystyy 60Hz ruudunpäivitykseen, joten sitä nopeampaa pelien ei tarvitsekaan pyöriä laitteella, ellei konsolia ole kytketty ulkoiseen näyttöön.
Valven mukaan esimerkiksi Portal 2 voi pelata 30fps ruudunpäivityksellä yhdellä akun latauksella kuuden tunnin ajan ja neljän tunnin ajan ilman ruudunpäivityksen rajoituksia. Luonnollisesti tulevaisuudessa julkaistavat raskaat pelit eivät välttämättä enää pyöro 30fps nopeudella konsolilla, mutta nykyisten pelien osalta tilanne vaikuttaa varsin hyvältä.

Netissä on ollut myös spekulointia tilanteesta, jossa Steam Deckistä tulee valtavan suosittu: saattaa hyvinkin olla, että PC-alustalle pelejä suunnittelevat pelikehittäjät joutuvat tuolloin ottamaan Steam Deckin rautavaatimukset hyvinkin tarkkaan huomioon pelejä suunnitellessaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Biisiketju 5232 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1186 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä