Halvimmat SSD-levyt Suomessa tällä hetkellä (06/2021)

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Halvimmat SSD-levyt Suomessa: 960GB 80 eurolla, 2 teraa 173 euroa.. Halvimmillaan gigatavu maksaa nyt 8 senttiä
Kolmen kuukauden jälkeen onkin aika jo päivittää Suomen edullisimpien SSD-levyjen katsauksemme kesäksi ajan tasalle. Hinnat ovatkin pysyneet suhteellisen tasaisina sitten maaliskuun lopun puolivälin, jolloin hintakatsaus viimeksi päivitettiin.

Käytännössä pienin, 120 gigatavun kokosegmentti alkaa olemaan kuihtumassa, kun levyjen hinnat ovat pysytelleet tasaisesti noin 25 euron tasossa - ja samaan aikaan tuplasti isompia levyjä, 240 gigatavun kokoluokasta saa alle 35 eurolla. Kympin hintaerolla saa siis tuplasti isomman levyn, joten valinta ei ole kovin vaikea, tiukallakaan budjetilla. Tämä saattaakin olla viimeinen katsauksemme, jossa listaamme enää 120 gigatavun levyjen hintoja - niiden ostamisen mielekkyys kun alkaa olemaan hyvinkin kyseenalainen, ellei budjetti ole juuri tarkalleen tuon 25 euron kohdalla.

Jatkamme nyt myös keväällä aloitettua linjaa ja listaamme 480 gigatavun ja sitä suurempien SSD-levyjen listat kahtia: tavallista SATA-kaistaa käyttäviin levyihin ja merkittävästi nopeampiin, PCIe -väylää käyttäviin NVMe -levyihin. Olemme avanneet liitäntöjen ja kytkentätapojen merkityksestä SSD-levyihin ja niiden nopeuksiin erillisessä oppaassamme.

Etenkin 480 gigatavun kokoluokassa hintojen perusteella kannattaa aina valita ennemmin 480 gigatavun NVMe -levy, jos vain omalta emolevyltä sellaiselle liitäntä löytyy. Hintaeroa tuossa kokoluokassa SATA-levyn ja NVMe-levyn välillä ei ole käytännössä lainkaan.

Hintojen osalta muutokset ovat olleet loppukevään ja alkukesän aikana varsin maltillisia kaikin puolin. Ainoastaan 2 teratavun SATA-liitännän levyissä on näkynyt merkittävää hintojen laskua - halvimmat hinnat ovat nyt painuneet selvästi alle 200 euron tason useilta eri valmistajilta ja jälleenmyyjiltä tässä hintaluokassa.

Tätä kirjoittaessa Suomen halvin "gigatavua eurolla" hinta löytyy nyt PNY:n 960 gigatavun SSD-levystä, joka maksaa 80 euroa. Kyseisen levyn gigatavun hinnaksi (ilman postikuluja) muodostuu tällä hetkellä 8,3 senttiä.

120 gigatavun SSD-levyt
240 gigatavun SSD-levyt
480 gigatavun SSD-levyt
480 gigatavun SSD-levyt, NVMe / PCIe -kytkennällä
960 gigatavun SSD-levyt
960 gigatavun SSD-levyt, NVMe / PCIe -kytkennällä
2 teratavun SSD-levyt
2 teratavun SSD-levyt, NVMe / PCIe -kytkennällä
Poimintoja isommista SSD-levyistä
Postikuluttomat hinnat, jotka jutussa mainitaan, ovat olleet oikein artikkelin kirjoitushetkellä, joten emme takaa hintojen pitävyyttä tai jälleenmyyjien varastosaldoja - kannattaa siis kiirehtiä!

Muistathan myös lukea oppaamme siitä, miten vaihdat tietokoneeseesi SSD-levyn vanhan kovalevyn (tai SSD:n) tilalle!Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Vuoden puhelin 2021 2 Yleistä keskustelua kännyköistä
Biisiketju 5003 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1143 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelikone 700€ 1 Uutta tietokonetta ostamassa
Videoketju 403 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 11 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 74 PC:n pelit
Mitä tarkastaa/päivittää uuteen valmiiseen konepakettiin. 7 Uutta tietokonetta ostamassa
Thunderbird/Gmail ongelma 17 Windows -ongelmat
Yleistä keskustelua asian vierestä 103 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä