Windows 11? Vai pelkkä Windows? Vai Windows Sun Valley? Vai kaksi eri Windowsia?

Kirjoittaja Petteri Pyyny, | Kommentteja (2)

Windows 11? Vai pelkkä Windows? Vai Windows Sun Valley? Vai kaksi eri Windowsia?
Microsoft järjestää 24. kesäkuuta tapahtuman, jossa esitellään seuraavan sukupolven Windowsia. Huhut tulevan Windowsin ympärillä vellovat kiihtyvää tahtia ja jopa nimestä käydään nyt vääntöä netissä.

Vuosien ajan on kyselty sitä, tuleeko Windows 10 jälkeen enää mitään. Microsoftin virallinen kanta Windows 10 julkausun yhteydessä oli, että käyttöjärjestelmä ei enää koskaan vaihda numerointiaan, eli Windows 10 jäisi "viimeiseksi Windowsiksi". Sen jälkeen Microsoft onkin pitänyt lupauksensa - uusien Windows-versioiden sijaan Windows 10:ä on päivitetty isolla kädellä aina puolivuosittain.

Mutta nyt kaikki viittaa siihen, että jotain on tapahtumassa.

Tällä hetkellä huhumylly spekuloi näiden vaihtoehtojen välillä:

Pelkkä Windows?


Yksi yleisimmistä spekuloinneista on se, että Windowsin nimestä tipautetaan kymppi pois ja siitä tulee pelkkä Windows - eli nykyinen tapa toimia jatkuisi, olisi vain yksi Windows, jota päivitetään jatkuvasti. Ainoastaan nimi lyhenisi.Pelkkä Windows, mutta Applen kulmalla?Toinen kannatusta keräävä vaihtoehto on se, että Windows 10 vaihtuisi pelkkään Windowsiin. Mutta samalla isommille, vuosittaisille päivityksille annettaisiin nimet, samaan tapaan kuin Apple tekee oman macOS -käyttöjärjestelmänsä kanssa.

Eli vaikkapa vuoden 2023 iso päivitys Windowsiin olisi nimeltään Windows Redmond. Kyseessä ei olisi uusi, erikseen ostettava versio, ainoastaan käyttöjärjestelmän uusimman version nimi (nykyisen 20H2 -tyylisen nimeämisen sijaan).Windows 11?


Erilaisia viittauksia nimeen Windows 11 on löydetty useammastakin Microsoftin koodinpätkästä ja tiedotteiden sisältä, joten perinteisempi ratkaisukaan ei ole todellakaan poissuljettu. Eli voi hyvin käydä niin, että Windows 10 saa seuraajan, jonka nimeksi tulee Windows 11.Windows Sun Valley


Mielenkiintoinen kulma on se, että Microsoftin tukisivu ehti hetken aikaa listaamaan sivuilla kaksi tuettua Windows-versiota: Windows 10 lisäksi myös Windows Sun Valley -nimisen käyttöjärjestelmän.

Ja tästähän tietysti repesi oma spekulaationsa. Onko kyseessä uuden käytöjärjestelmän nimi - vai kenties ainoastaan sen sisäinen koodinimi, kuten Windowsin versioilla usein on ollut Microsoftin historiassa.Kaksi erillistä Windowsia?


Myös sitä on arvuuteltu, olisiko tulossa sittenkin kaksi erillistä Windowsia - toinen jatkamaan Windows 10 tarinaa nimellä Windows 11 ja toinen, täysin uusi käyttöjärjestelmä, jonka nimenä olisi Sun Valley?

Tähän pohdintaan on usein liitetty mukaan aiemmin tänä keväänä jo kuolleeksi julistettu Windows 10X, jonka piti olla Microsoftin isku Chromebookien suosion kasvua vastaan.

Noh, asiat selviävät parin viikon sisään tarkemmin...

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

Dafly
Dafly
Jos olisin tästä asiasta päättämässä, niin säilyttäisin jatkossakin nimen "Windows 10", koska se on nimenä hyvä ja kympin jälkeenhän ei pitänyt tulla enää uutta nimeä Windowsille.
Michelola
Michelola
Originally posted by Dafly:
Jos olisin tästä asiasta päättämässä, niin säilyttäisin jatkossakin nimen "Windows 10", koska se on nimenä hyvä ja kympin jälkeenhän ei pitänyt tulla enää uutta nimeä Windowsille.
Ei varmasti pysy samana microsoftin tuntien. Kilpailevat käyttöjärjestelmät viilettää ohi numerojärjestyksessä niin alkaa puntti tutisemaan. Siksihän Xbox kakkosta ei tullut koska ei saanut olla tilannettä että on Playstation 3 ja Xbox 2...

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Biisiketju 5395 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
PlayStation 5 -saatavuus 30 Playstation (PS4 ja PS5)
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 2 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1221 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 10 - Keskustelu 1239 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä