HP julkaisi Pro c640 G2 Chromebook -kannettavan 11. sukupolven Intel-prosessorilla

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

HP julkaisi Pro c640 G2 Chromebook -kannettavan 11. sukupolven Intel-prosessorilla
HP julkaisi Pro c640 G2 Chromebookin 11. sukupolven Intel-prosessorilla (Tiger Lake). Lisäksi tästä Chromebookista on saatavilla yrityksille suunnattu Enterprise-versio.

"Tänä päivänä on entistä tärkeämpää kehittää kannettavia, jotka ovat tietoturvallisia, helppoja hallita ja riittävän tehokkaita videotapaamisin ja muuhun nykypäivän toimistotyöhön. Uusin Chromebookimme on suunniteltu etätapaamisia ja tehokkaita työpäiviä varten niin reissussa, kotona kuin työpaikalla", kertoo yrityskannettavien tuotepäällikkö Virpi Kemppainen.


Pro c640 G2 Chromebookin suurin uudistus edeltäjämalliin verratessa on 11. sukupolven Intel-prosessorin ja Intel Iris Xe -näytönohjaimen käyttäminen. Muistia saa jopa 16 gigatavua ja tallennustilaa 256 gigatavua, joten suorituskykyä on luvassa runsaasti tälle Chrome OS -laitteelle.

Akunkestoksi luvataan jopa 12,5 tuntia ja akku latautuu HP Fast Chargen avulla lähes täyteen 90 minuutissa. 14-tuumainen näyttö joko HD- tai FHD-resoluutiolla on saatavana myös kosketusversiona. Rakenteessa käytetään alumiinia ja paksuutta löytyy enimmillään saranakohdasta 16,5 mm.


Näppäimistö on saatavilla taustavalaistuna ja näppäimistön luvataan kestävän juoman läikkymisen. Laitteessa on HD-etukamera 88 aseteen näkymällä, kaksi mikrofonia ja Bang & Olufsenin tuunaamat kaiuttimet. Liitännöistä löytyvät 2x USB-C, 2x USB 3.2, HDMI 2.0, ääniliitäntä ja microSD-korttipaikka.

Pro c640 G2 Chromebookin kyljessä on usb-c ja hdmi liitännät

HP Pro c640 G2 Chromebook Enterprisessa on edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi muutamia yritysten vaatimia ominaisuuksia.

Chrome Enterprise Upgrade tuo koneelle automaattiset Chrome OS -päivitykset, sisäänrakennetun antivirussuojauksen, HP Privacy Cameran ja valinnaisen sormenjälkilukijan. HP Chrome Device Enrollment Service puolestaan liittää Chrome OS -laitteet automaattisesti yrityksen palvelimelle heti tunnistettuaan ne verkosta, eli manuaalista käyttöönottoa ei tarvita.

Lisäksi Enterprise -malliin on pian saatavana Parallels Desktop for HP Chrome Enterprise, jonka avulla saa käyttöönsä natiivit Windows-sovellukset ja tiedostot.

Suomessa HP Pro c640 G2 Chromebook on saatavilla nyt. Perusversion hinta alkaa 890 eurosta ja HP Pro c640 G2 Chromebook Enterprisen hinnat alkavat 990 eurosta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1150 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
HP:n kannettava, Windows hakukenttä ei toimi 2 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5083 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 144 Windows -ongelmat
Finelite.org trackeri 5 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Mitä pelejä pelaat? 9 PC:n pelit
HYVÄÄ UUTTA VUOTTA! 8 Vapaata keskustelua
C kasetilta musaa läppäriin 15 Mediasoittimet
Päivitystä vai uutta? 8 Uutta tietokonetta ostamassa
Teams sovellus 3 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä