AfterDawn logo

Microsoft hylkäsi Chromebookin tappajaksi suunnitellun Windows-version

Petteri Pyyny Petteri Pyyny

Microsoft on vaihtanut jälleen kerran suuntaa Windowsin kehityksen osalta. Yhtiön vuonna 2019 esittelemä Windows 10X -käyttöjärjestelmä on haudattu - ainakin toistaiseksi.

Microsoft kehitteli Windows 10X:ää nimenomaan kahden näytön laitteisiin ja erittäin keveisiin läppäreihin. Surface Duo ja Surface Neo olivat Windows 10X:n ensimmäiset laitteet, mutta yhtiöllä oli haaveissa kehittää käyttöjärjestelmästä erittäin kevyt ja nopea alusta,joka haastaisi Googlen Chromebookit. Chromebookien myynti on kasvanut hurjaa vauhtia viime vuodet ja Googlen pilvipohjainen käyttöjärjestelmä onkin ollut ensimmäinen todellinen haastaja Microsoftin hegemonialle vuosikymmeniin.

Käyttöjärjestelmän kehitys oli edennyt hyvin pitkälle, sillä käyttöjärjestelmä ehti päätyä esiintymään videolle.


Mutta ilmeisesti käyttäjäpalaute on ollut sen verran selkeää, että Microsoft on päättänyt haudata 10X:n. Asia vahvistettiin Windowsin blogikirjoituksessa.

10X:ää testanneet käyttäjät ovat ilmeisesti pitäneet uusitusta käyttöliittymästä varsin paljon, mutta eivät halunneet kuitenkaan vaihtaa kokonaan uuteen käyttöjärjestelmään.

Nyt Microsoft suunnitteleekin 10X-projektista opittujen uudistusten tuomista osaksi varsinaista Windows 10 -käyttöjärjestelmää. Sinällään yhtiön käyttöjärjestelmällä menee mukavasti: Microsoft kertoi hiljattain Windows 10 löytyvän jo 1,3 miljardista tietokoneesta.

Päivitetty 19.5. Lisätty vahvistettu tieto 10X:n peruuntumisesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT