Parhaat kannettavat lisänäytöt

Kirjoittaja Petteri Pyyny,

Vinkki: Kannettava näyttö läppärin kaveriksi - vaihtoehtoja paljon ja halvallakin saa
Yksi tuoteryhmä minkä olemassaolosta kaikki eivät edes tiedä, ovat kannettavat näytöt. Kannettava näyttö on sekä läppäreihin että monessa tapauksessa myös kännykkään kytkeytyvä, helposti mukana kulkeva lisänäyttö.

Kannettavat näytöt kytketään tietokoneeseen tai kännykkään joko USB -liitännän tai HDMI-liitännän avulla. Siinä missä tavallinen työpöydälle tarkoitettu näyttö painaa yleensä useamman kilon, ovat kevyet kannettavat näytöt alle kilon painoisia (ilman jalustaa). Lisäksi kannettavan lisänäytön saa "suljettua" pieneksi, kuten läppärinkin, joten sen voi sujauttaa reppuun ja napata vaikka mökille mukaan kakkosnäytöksi.

Myös monissa kotitoimistoissa tuskaillaan edelleen pelkän läppärin näytön ääressä, kun jokaiselle etätöitä tekevälle perheenjäsenelle ei ole tarjota omaa työpistettä. Lisänäytön voi napsauttaa läppärin kaveriksi toiseksi näytöksi vaikka sohvapöydälle tarvittaessa.

Jokainen, joka tekee toimistotyötä, todennäköisesti tietää miten työteho nousee toisen näytön ansiosta: kahden asian näkyminen täydellä ruudulla helpottaa monia työtehtäviä ja opiskeluakin - Teamsin tai muun etätyösovelluksen voi pitää auki toisessa näytössä ja muut työsovellukset toisessa.

Keräsimme tähän pienen kattauksen kannettavia lisänäyttöjä eri hintaluokista, mutta toivomme toki myös vinkkejä ja kokemuksia kyseisten näyttöjen parista - kerro vaikka kommenttikentässä. Valmistajia alalla ei ole mahdottoman montaa, mutta etenkin Asus on tähän kategoriaan panostanut.

Asus ZenScreen MB16AC / 15,6 tuumaa / 250 euroaAsus ZenScreen MB16AC


Asuksen ZenScreen MB16AC on IPS-paneelilla varustettu 15,6" näyttö, joka painaa ilman jalustaa ainoastaan 780 grammaa. Resoluutio on FullHHD (1920x1080) ja virkistystaajuutena 60 Hz. Liitäntä tapahtuu USB-kaapelilla, joka toimitetaan näytön mukana. Näyttö saa myös virtansa USB-C -liitännän kautta.Blackstorm MobileMonitor / 15.6 tuumaa / 200 euroa"Blackstorm MobileMonitor


BlackStormin 15,6" näyttö on sekin IPS-paneelilla ja FullHD-tarkkudella varustettu. Painoa näytöllä on ilman jalustaa vaivaiset 554 grammaa ja liitännöistä löytyvät USB-C sekä mini-HDMI, joten myös Blu-ray- ja DVD-soittimet saa näyttöön tarvittaessa kiinni. Virkistystaajuus on 60 Hz. BlackStorm saa tarvittaessa virrat USB-liitännän kautta, mutta kirkkautta saa suuremmaksi, kun käytetään mukana toimitettavaa erillistä virtalähdettä.

HP EliteDisplay S14 / 14 tuumaa / 260 euroaHP EliteDisplay S14


HP:n tarjonnasta löytyy 14" EliteDDisplay S14, jossa on IPS-paneeli FullHD-tarkkuudella. Painoa on kilon verran ja virrat näyttö ottaa USB-liitännän kautta, jolla myös kuva tietokoneesta siirretään näytölle.

Asus MB168B / 15,6 tuumaa / 150 euroaAsus MB168B


Halvin tässä esitellyistä kannettavista lisänäytöistä tulee Asukselta. Näytön resoluutio on valitettavasti vain 1366x768, vaikka näytön koko onkin 15,6". Paneelina on WLED TN ja virkistystaajuutena 60 Hz. Painoa näytöllä on 800 grammaa ja sekä virransyöttö että videokuva siirtyvät USB-johdon kautta.

Lenovo ThinkVision M14 / 14 tuumaa / 250 euroaLenovo ThinkVision M14


Lenovon valikoimastakin löytyy 14" FullHD kannettava näyttö. Tässäkin paneliina on IPS-paneeli ja virkistystaajuutena tuttu 60 Hz. Painoa näytöllä, jalustan kanssa, on ainoastaan 570 grammaa. Videosisääntulo tapahtuu USB-C:n kautta, josta näyttö saa myös virtansa.Asus ROG Strix XG17AHPE / 17,3 tuumaa / 530 euroaAsus ROG Strix XG17AHPE


Myös kallein tämän otannan kannettavista näytöistä on Asukselta. Pelaajien mukana kulkevaksi näytöksi tarkoitettu 17,3" on tarkoitettu juuri heille, jotka tällaisen näytön haluavat. Virkistystaajuus on hurja 240 Hz, näytön resoluution ollessa FullHD. Näyttöpaneelina on IPS. Näytössä on myös oma 7800 mAh akku, joten ilman virransyöttöäkin pärjätään - valmistajan mukaan 3,5 tunnin ajan.

Liitännät ovat USB-C ja micro-HHMI ja lisäksi näytöstä löytyvät myös integroidut pienet kaiuttimet. Painoa näytöllä on edelleen maltillisesti, 1060 grammaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä