Miljoonat PC:t käyttävät edelleen Windows 7:aa - hurja turvallisuusriski

Kirjoittaja Petteri Pyyny, | Kommentteja (3)

Miljoonat PC:t käyttävät edelleen Windows 7:aa - hurja turvallisuusriski
Microsoft lopetti kaiken tuen rakastetulle Windows 7 -käyttöjärjestelmälleen jo vuoden 2020 tammikuussa. Tästä huolimatta käyttäjät haraavat vastaan.

Vielä tuen loppumisen aikoihin vuosi sitten tietoturva-asiantuntijat arvioivat lähes 200 miljoonan tietokoneen pyörivän Windows 7:n päällä. Nyt, vuotta myöhemmin, arviot Windows 7:n käyttäjien määrästä ovat maltillisemmat, mutta edelleen useiden mittarien mukaan Windows 7 suosio on edelleen hurja: se on maailman toiseksi käytetyin henkilökohtaisessa käytössä olevien tietokoneiden käyttöjärjestelmä useamman eri tahon mukaan, heti Windows 10 jälkeen.

Tutkimuslaitos NetMarketSharen tilastojen mukaan Windows 7:aa käyttää hurjat 21,7% käyttäjistä. Vastaavasti toisen tutkimuslaitoksen, StatCounterin, tilastot laittavat Windows 7 noin 17,7% tasolle kaikista Windows -koneista.


Windows 7:aan ei enää julkaista lainkaan turvallisuuspäivityksiä, joten käyttöjärjestelmästä mahdollisesti löydettävät turvallisuusaukot ovat "vapaata riistaa" pahoissa aikeissa oleville hyökkääjille. Kaikkia vaaroja ei voi välttämättä estää edes virustorjunnan ja palomuurin avulla. Windows 7 voi edelleen päivittää täysin ilmaiseksi Windows 10:iin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

rellupa
rellupa
Xp:kin käyttää viellä yllätävän moni ja olen edelleen sitä mieltä että mikään käyttis ei ole turvallinen jos käyttäjä on täysin välinpitämätön. Vanhallakin pärjää kunhan on huolellinen ja pitää perusasiat kunnossa.
dRD
dRD
Originally posted by rellupa:
Xp:kin käyttää viellä yllätävän moni ja olen edelleen sitä mieltä että mikään käyttis ei ole turvallinen jos käyttäjä on täysin välinpitämätön. Vanhallakin pärjää kunhan on huolellinen ja pitää perusasiat kunnossa.
Itse asiassa vanhentuneiden käyttöjärjestelmien käyttö on käytännössä turvallista vain, jos ne kytkee kokonaan irti internetistä eikä anna kenenkään asentaa ohjelmia koneelle. Windows XP:n tiedossa olevien turvallisuusaukkojen lista on jo melkoisen massiivinen ja osaa noista ei voi estää palomuurilla, virustorjunnalla eikä varovaisella käytöllä.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
https://AfterDawn.com/

Netti
Netti
Joo kannattaa siirtyä suoraan linux käyttäjäksi
vielä kun on lts niin saa pitkän tue useaksi vuodeksi
ja sopii myös vanhempiin konesiin esim lubuntu tosin 286i tuki lähti viimeisimmästä versiosta
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2021 @ 12:49

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5401 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä