AfterDawn logo

Microsoft suunnittelee omia ARM-pohjaisia suorittimia

Petteri Pyyny Petteri Pyyny
1 kommentti

Intel ei ole miljardien panostuksistaan huolimatta pystynyt tarjoamaan piirimarkkinoilla sellaisia tuotteita, jotka olisivat haastaneet tosissaan ARM-pohjaisia ratkaisuja tehokkuuden ja virtapihiyden välimaastossa. Tämän vuoksi ARM onkin käytännössä standardi kännyköiden suoritinarkkitehtuurina.

Tämä ongelma konkretisoitui, kun Apple siirtyi myös Mac-tuotteissaan uuteen aikakauteen, omiin ARM-pohjaisiin prosessoreihin. Ja ainakin Maccien suhteen erilaiset suorituskykyä mittaavat testit ovat olleet karua luettavaa Intelin näkökulmasta, sillä M1-piireihin pohjautuvat Macit ovat keränneet hehkutusta sekä tehoistaan että akkukestostaan.

Nyt näyttää siltä, että yksi tietotekniikka-alan pisimmistä de facto "avioliitoista" on päättymässä, sillä Microsoft aikoo suunnitella omat suorittimensa, jotka nekin pohjautuisivat ARM-arkkitehtuuriin. Markkinahuhujen mukaan Microsoftin omat suorittimet tulisivat sekä Microsoftin Surface-laitteisiin että mahdollisiin yhtiön omiin palvelinratkaisuihin.


Microsoft on myös kovaa vauhtia puskemassa Windows 10 -käyttöjärjestelmää ARM-alustalle ja lieneekin vain ajan kysymys, kun myös suuret OEM-valmistajat alkavat tarjoamaan ARM-pohjaisia Windows-laitteita.

1 KOMMENTTI

rellupa1/1

Eikös Microsoft jo kokeillut arm:ia Windows 8 RT laitteisssan ja eipä nuo kaupaksi käyneet.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT