AfterDawn logo

Logitech G915 Lightspeed -näppäimistöstä julkaistiin TKL-versio

Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Tietokoneen oheislaitteiden valmistaja Logitech esitteli Logitech G915 Lightspeed ja Logitech G815 Lightsync RGB -näppäimistöt viime vuoden elokuussa. Näistä ensimmäistä julkaistiin nyt TKL Tenkeyless -versio.

TKL (Tenkeyless) tarkoittaa, että näppäimistössä ei ole numeronäppäimistöä. Kompaktimman koon etuna on mahdollisuus tuoda näppäimistö ja hiiri lähemmäs toisiaan. Tällöin hiiren liikkumiselle jää enemmän tilaa.

G915 TKL -näppäimistön mitat ovat 368 (pituus) x 150 (leveys) x 22 (korkeus) mm ja painoa löytyy 810 grammaa.

G915 TKL ja täysikokoinen G915

"Alkuperäisen G915-pelinäppäimistön julkaisun jälkeen peliyhteisö on toivonut samaa tekniikkaa kompaktissa tenkeyless-muodossa", kommentoi Logitechin pelituotteiden johtaja Ujesh Desai. "G915 TKL yhdistää LIGHTSPEED-teknologian, värivalaistuksen ja vaikuttavan akunkeston toisiinsa matalaprofiilisessa ja kompaktissa muodossa. Kokonaisuus määrittää pelinäppäimistön standardin uudelleen."


G915 TKL on isoveljensä tapaan matalaprofiilinen mekaaninen näppäimistö. Näppäimistössä käytetään Logitechin GL-kytkimiä, joista on saatavilla kolme vaihtoehtoa: GL Linear, GL Tactile ja GL Clicky. Linear-kytkimet takaavat kevyen ja hiljaisen painalluksen. Tactile-kytkimet tuottavat käyttäjälle jämäkämmän mekaanisen vasteen. Clickyssä yhdistyvät Tactilen selkeä painallusvaste ja äänekäs naksahdus.

G915 TKL on mekaaninen ja matalaprofiilinen näppäimistö

G915 TKL on myöskin langaton näppäimistö, jonka yhdistäminen tietokoneeseen tapahtuu Logitechin Lightspeed -teknologian avulla. Lisäksi näppäimistö toimii haluttaessa myös Bluetooth-yhteyden välityksellä, jolloin näppäimistö voidaan yhdistää kahteen eri tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen yhtäaikaisesti. Näiden välillä voidaan vaihtaa helposti pelkällä napin painalluksella.

Lightsync-valaistus päällä näppäimistön kestää 40 tuntia yhtäjaksoista käyttöä. Akun vähäisestä varauksesta näppäimistö ilmaisee 15 prosentin kohdalla. Täyteen akku latautuu noin kolmessa tunnissa Micro USB -liitännän kautta.

Logitech G915 LIGHTSPEED TKL -pelinäppäimistö tulee myyntiin kesäkuussa 229 euron hintaan.

Lisätietoa näppäimistöstä saa tästä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT