Huawei MateBook X Pron ennakkomyynti alkanut Suomessa - hinta alkaa 1799 eurosta, ennakkotilaajille kaupan päälle 299 euron edestä lisätarvikkeita

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Huawei MateBook X Pron ennakkomyynti alkanut Suomessa - hinta alkaa 1799 eurosta, ennakkotilaajille kaupan päälle 299 euron edestä lisätarvikkeita
Huawei on kertonut MateBook X Pro (2020) -kannettavan tietokoneen ennakkomyynnin alkaneen Suomessa. Ennakkotilaajille on luvassa 299 euron arvoinen tarvikepaketti. Aiemmin Huawei toi myyntiin MateBook D 14" ja MateBook D 15" -kannettavat.

MateBook X Pro:n 13,9-tuumainen kosketusnäyttö tukee 3K-resoluutiota (3000 x 2000) ja tarjoaa 91 prosentin runko-näyttö-suhteen. Näytössä on 3:2 -kuvasuhde, jota käytetään myös esimerkiksi Microsoftin Surface -uutuuslaitteissa. Tämä kuvasuhde mahdollistaa erityisesti työskennellessä miellyttävämmän käyttökokemuksen verrattuna yleisesti käytössä oleviin laajakuvanäyttöihin. Lisäksi kosketusnäyttö tukee multi touch -teknologiaa, jolla näytön vieritys, tarkennus ja tiedostojen valinnat sujuvat tabletin tapaan intuitiivisesti. Näytön kirkkaus yltää parhaimmillaan 450 nitiin.


Matebook X Pro 2020 on 13,9 tuuman näyttö
Kannettavana näppäimistö ylhäältä kuvattuna

Kannettava tietokone on saatavilla joko 10. sukupolven Intel Core i7-10510U- tai i5-10210U -prosessorilla, erillisellä NVIDIA GeForce MX250 - näytönohjaimella, 16 Gt:n 2133 MHz käyttömuistilla ja 512 Gt / 1 TB SSD-tallennustilalla. Ominaisuudet takaavat vahvan suorituskyvyn niin pelaamiseen kuin kuvankäsittelyyn ja muihin vaativiin ohjelmiin.

"Kymmenennen sukupolven Intel Core -suoritin tarjoaa korkeamman tuottavuuden ja mahdollisuuden suorituskyvyn kasvattamiseen vaativissa monisäikeistystehtävissä. Samaan aikaan saatavilla on upea muotoilu ja pitkä akunkesto. Olemme iloisia siitä, että voimme toimittaa tuotteitamme uuteen Huawei MateBook X Pro -tietokoneeseen, joka tulee saataville Pohjoismaiden markkinoilla", sanoo Intel Ruotsin teknologia-asiantuntija Thomas Meltzer.

"Odotamme mielenkiinnolla Microsoftin ja Huawein yhteistyön jatkamista. Mielestämme on erityisen hienoa, että Huawei tuo nyt markkinoille korkealaatuisen kuluttaja- ja yrityskäyttöön soveltuvan tietokoneen. MateBook X Pro täyttää kaikki nykyaikaisen tietokoneen kriteerit – pitkä akunkesto, kevyt ja ohut muotoilu, ja Windows10 Pro:n turvallisuus. Yhdessä Microsoft 365:n kanssa käyttökokemus on täydellinen", sanoo Microsoftin Pohjoismaiden kanavamyynnistä vastaava Anders Wistam.

Huawei-logo kannettavassa

Laitteen sisältä löytyy 56 Wh akku, joka tukee 65 watin latausta. 30 minuutin latauksen luvataan tuottavan jopa 6 tuntia käyttöaikaa. Liitäntöjen osalta on tarjolla 3.5 mm kuulokeliitäntä, 2 x USB-C ja 1x USB-A 3.0 sekä Wi-Fi (IEEE 802.11a/b/g/n/ac, 2.4 GHz ja 5 GHz) ja Bluetooth 5.0.


Kannettavan mitat ovat 217 mm x 304 mm x 14.6 mm ja painoa kannettavalla on noin 1,33 kg.

Matebook X Pro sisältää kaksi usb-c liitäntää

Lisäksi kannettavassa on Huawei Share -ominaisuus, joka yhdistää tietokoneen ja muiden laitteiden välillä mahdollistaen nopean, langattoman tiedonsiirron, älykkään yhteiskäytön ja lähes välittömän näytön heijastamisen toisiaan lähellä olevissa laitteissa.

Huawei Share tunnistaa yhteensopivat laitteet Bluetooth-yhteydellä ja tekee tiedonsiirron laitteiden välisen Wi-Fi Direct -yhteyden kautta, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvita. Huawei Sharen avulla voi yhdistää koko älylaitteiden ekosysteemin toisiinsa, mukaan lukien älypuhelimet, älykellot, kaiuttimet, tietokoneet ja tabletit, ja jakaa kuvia, tiedostoja, musiikkia ja verkkoyhteyden yhdellä näpäytyksellä. Huawei Sharen avulla voi esimerkiksi käyttää tietokoneen näppäimistöä ja hiirtä älypuhelimella kirjoittamiseen.

Lisätietoa Huawei MateBook X Prosta saa tästä.

Huawei MateBook X Pro (2020) ennakkotilaus


Suomessa Huawei MateBook X Pro -tietokoneesta on tarjolla kahdella eri suorittimella varustettua mallia. Intel Core i7 -prosessorin sisältävä malli on saatavilla smaragdinvihreänä ja harmaana, ja sen suositushinta on 1 999 euroa. Intel Core i5 -prosessorin sisältävä malli on saatavilla harmaana, ja sen suositushinta on 1 799 euroa.

Suomessa MateBook X Pro:n ennakkomyynti on käynnissä 15.-31.5 toukokuuta, jolloin ennakkotilaajat saavat kaupan päälle langattomat, valkoiset Huawei FreeBuds 3 -kuulokkeet, Huawei SuperCharge -lisälaturin ja vaaleranuskean, nahkaisen suojakotelon kannettavalle. Ennakkomyyntiedun arvo on tilaajalle yhteensä 299 euroa. Jälleenmyynti alkaa 1.6.2020.


Matebook X Pro 2020 vihreässä värissä ylhäältä kuvattuna

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 84 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
koneen päivitystä 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Deskjet 500 ajuri win 7 2 avast! - Tuki ja keskustelu
Näytä lisää viestejä