Asus julkaisi kahdella näytöllä varustetun Zephyrus Duo 15 -pelikannettavan

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Asus julkaisi kahdella näytöllä varustetun Zephyrus Duo 15 -pelikannettavan
Asus on julkaissut Zephyrus Duo 15 -pelikannettavan, jossa käytetään kahta näyttöä, Intelin 10. sukupolven Core H -suoritinta ja Nvidian uutta GeForce RTX Super -sarjan näytönohjainta.

Asus Zephyrus Duo 15:n on varustettu jopa 5.3 GHz -kellotaajuuteen yltävällä 10. sukupolven Intel Core H -sarjan i9-10980HK -suorittimella. Suoritin on päällystetty normaalin lämpötahnan sijaan Thermal Grizzly nestemetallilla. Grafiikoista vastaa Nvidian GeForce RTX 2070 Super- tai GeForce RTX 2080 Super -näytönohjain.

Päänäyttönä Zephyrus Duossa toimii 15.6 tuuman Pantone-kalibroitu näyttö, joka tukee G-Sync -teknologiaa. Vaihtoehtoja paneeliksi on kaksi kappaletta. Pelaajat voivat valita peräti 300 Hz:n virkistystaajuudella toimivan Full HD IPS -paneelin (100% sRGB) tai 60 Hz:n virkistystaajuudella toimivan 4K IPS -paneelin (100% Adobe).


Tämän pelikannettavan yksi erikoisuus on ScreenPad Plus -kakkosnäyttö, joka on aiemmin nähty esimerkiksi Asus ZenBook Duo -kannettavassa. Zephyrus Duo 15:n ScreenPad Plus -näyttö on kooltaan 14.1 tuumaa ja sen resoluutio on 3840 x 1100 (IPS, 72% NTSC). Kakkosnäyttö tukee myös kosketusta, jota päänäyttö ei tue.

ScreenPad Plus on myös tärkeä osa pelikannettavan jäähdytystä, sillä kakkosnäytön reuna nousee ylöspäin. Tämä antaa parempaa ilmavirtaa kannettavan tehokkaille komponenteille ja samalla tarjoaa käyttäjälle paremman näkymän näyttöön. Näppäimistö on taustavalaistu ja näppäimien kokonaismatka on 1.4 mm.

ScreenPad Plus nousee hieman ylöspäin antaen komponenteille enemmän ilmaa

Kannettavassa on 16 gigatavua DDR4 3200 MHz -keskusmuistia sekä yksi SO-DIMM-paikka, mikä tukee jopa 32 gigatavun muistikampoja. Tallennustilasta vastaa kaksi M.2 SSD -paikkaa, jotka tukevat Raid 0 -tilaa.

Liitäntöjen osalta on tarjolla yksi USB 3.2 Gen 2 Type-C, 2 x USB 3.2 Gen 1 Type-A, USB 3.2 Gen 2 Type-A, HDMI, audioliitännät sekä RJ45.

Asus Zephyrus Duo 15:n rungon paksuus on 20.9 millimetriä ja painoa löytyy 2.4 kg. Sisälle on saatu mahtumaan 90 Wh:n akku, joka tukee 65 W USB-C -latausta.

Pohjoismaihin kannettavan arvioidaan saapuvan kolmannen vuosineljänneksen alkuvaiheessa ja hinnan kerrotaan olevan noin 4200 euroa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Miksi x2.fi eli kysy ja vastaa ei toimi?. 5 Palautetta ylläpidolle
Miksi selain yrittää kameraa käyttää? 9 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4707 Vapaata keskustelua
Windows 10 - Keskustelu 1215 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 5 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1103 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 52 PC:n pelit
Kovalevy koneeseen 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Latausjohto irti vai ei? 10 Kannettavat tietokoneet
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä