Chrome OS 80 -versio julkaistu: Netflix kuva kuvassa -toiminto, Ambient EQ, Chrome-selaimen uusi käyttöliittymä tablettitilassa

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Chrome OS 80 -versio julkaistu: Netflix kuva kuvassa -toiminto, Ambient EQ, Chrome-selaimen uusi käyttöliittymä tablettitilassa
Google on jälleen päivittänyt Chromebook-kannettavien Chrome OS -käyttöjärjestelmää. Chrome OS:n uusin versio on nyt 80.

Ambient EQ


Ambient EQ säätää Chromebookin näytön valkotasapainoa ja värilämpötilaa ympäristön perusteella, jotta sisältö ei rasita silmiä niin paljon esimerkiksi pimeässä huoneessa. Ominaisuus tulee ensimmäisenä saataville Samsungin uudelle Galaxy Chromebookille ja myöhemmin se saapuu myös muille Chromebookeille.

Chrome OS 80 myötä chromebookeille saapuu ambient eq

Netflix tukee nyt kuva kuvassa -ominaisuutta


Suosittu suoratoistopalvelu Netflix tukee nyt "picture-in-picture" eli kuva kuvassa -toimintoa Netflixin sovelluksen kautta. Sovelluksen voi ladata Chromebookille Google Play -sovelluskaupasta.

Ominaisuuden pitäisi toimia automaattisesti, kun vaihdat katselun aikana toiseen sovellukseen.


Netflix tukee nyt kuva kuvassa ominaisuutta chromebookeilla

Näistä kahdesta ominaisuudesta kerrottiin Googlen blogissa. Chrome OS 80 -versio tuo myös mukanaan pari uutta ominaisuutta Chrome OS:n tablettitilaan. Näistä ominaisuuksista kertovat aboutchromebooks.com ja chromeunboxed.com.

Tablettilan muutokset


Chrome OS:n tablettitilan käyttöliittymä on saanut uudenlaisen eleohjauksen, joka on tuttu Androidin puolelta. Tämä ei kuitenkaan ole oletuksena päällä, vaan se täytyy laittaa päälle Chromen Flags -vaihtoehtojen kautta. Ominaisuus on nimeltään chrome://flags/#shelf-hotseat.

Chromebookin tablettitila saa uudenlaisen eleohjauksen

Tämän muutoksen jälkeen Chrome OS:n tablettitilassa alareunaan ilmestyy palkki. Palkkia pyyhkäisemällä saa näkyviin Chrome OS:n hyllyn, kun taas ylöspäin pyyhkäisy ja sormen pitäminen painettuna avaa avoimien sovelluksien näkymän. Kaikki muutokset voi katsoa alla olevasta videosta.Myös Chrome-selain sai uuden käyttöliittymän Chrome OS:n tablettitilaan. Muutoksen myötä avoimet välilehdet näkyvät tablettitilassa uudella tavalla ja välilehtien välillä on helpompi vaihtaa kosketusnäyttöä käyttämällä.

myös chrome-selaimen käyttöliittymä on päivittynyt


Tämäkään ominaisuus ei mene automaattisesti päälle käyttöjärjestelmän päivittämisen myötä, vaan Chromen Flags -vaihtoehtojen kautta täytyy ottaa käyttöön nämä kolme ominaisuutta:

  • chrome://flags/#webui-tab-strip
  • chrome://flags/#new-tabstrip-animation
  • chrome://flags/#scrollable-tabstrip

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ei ole varmaa, voiko tietokone jatkaa Windows 11:n asentamista. Käynnistä asennus ohjelma uudestaan. 4 Windows -ongelmat
E-kirjan lukulaite 2 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 3 Android -keskustelu
Ulkomaalaisia kauppapaikkoja 1 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1209 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 138 PC:n pelit
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä