AfterDawn logo

Applen MacBook Pro -kannettaviin tulee ylikellotustila?

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Applen MacBook Pro -kannettaviin on ilmeisesti tulossa jonkinlainen Turbo-tila, jossa tietokoneen laskentakykyä nostetaan tavanomaisesti määräajaksi, jotta laskentatehoa vaativat tehtävät saadaan vikkelämmin suoritettua pois alta. Maininta tällaisesta Pro Mode -toiminnosta löytyi macOS Catalina 10.15.3:n beta-versiosta.

Toiminto ei ole betassa aktiivinen, mutta koodista löytyi siitä huolimatta selviä viitteitä tähän. Pro Mode -tilassa olevan MacBook Pron suorittimen kellotaajuutta nostetaan laskentakyvyn parantamiseksi eli toisin sanoen tietokone ylikellottaa itseään. Toimintoa aktivoidessa tietokone kuitenkin huomauttaa, että akkukesto alenee ja tuulettimien tuottama äänimäärä kasvaa Pro Modea käytettäessä.

Pro Mode täytyy kytkeä erikseen päälle. Pois päältä se kytkeytyy automaattisesti seuraavana päivänä, joten sitä ei voi unohtaa päälle.


Uutta ylikellotustoimintoa ei välttämättä nähdä kovin laajasti MacBook Pro -kannettavissa, koska se edellyttää tehokasta jäähdyttämistä. Apple saattakin rajoittaa ominaisuuden käytön 16 tuuman MacBook Prohon sekä sitä uudempiin malleihin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT