Logitech G Pro X pelinäppäimistön kytkimet ovat helposti vaihdettavissa - tukee myös Cherry MX -kytkimiä

Kirjoittaja Janne Yli-Korhonen,

Logitech G Pro X pelinäppäimistön kytkimet ovat helposti vaihdettavissa - tukee myös Cherry MX -kytkimiä
Logitech G Pro X -pelinäppäimistö on Logitechin mukaan ammattitason pelinäppäimistö. Uuden näppäimistön erikoisuus löytyy kytkimistä, jotka käyttäjä voi helposti vaihtaa.

Heinäkuun alussa Logitech G julkaisi Pro ja Pro X -pelikuulokkeet ja vuorossa ovat samannimiset pelinäppäimistöt. Pro X:n kytkimet ovat käyttäjän vaihdettavissa, kun taas Pro-versio tulee saataville GX Blue Clicky -kytkimillä varustettuna.

GX-kytkimiä on kolme erilaista mallia: GX Blue Clicky, GX Red Linear ja GX Brown Tactile. Näistä kolmesta voi siis valita haluamansa kytkimet ja muita kytkinpaketteja voi ostaa Logitechin verkkokaupasta 49 euron suositushinnalla. Kytkinten ja näppäinhattujen irrotustyökalu toimitetaan näppäimistön mukana.


Logitech GX kytkimet

Tom's Hardwaren artikkelin mukaan GX-kytkimet ovat hyvin samankaltaiset tunnettuihin Cherry MX -kytkimiin verrattuna, mutta valmistaja ei ole Cherry. Artikkelissa myös mainitaan, että Pro X -näppäimistö tukee kuitenkin Cherry MX -kytkimiä. Cherryn lisäksi tuettuina pitäisi siis olla myös Gateronin ja Kailhin kytkimet. GX-kytkimien valmistaja on Kaihua (Kailh).

GX-kytkimet tukevat myös MX -näppäinhattuja eli näppäimistöön voi halutessaan vaihtaa kolmannen osapuolen näppäinhattusarjan. Logitechiltä löytyy myös näppäimistöjä, joissa käytetään Omronin kanssa kehitettyjä Romer-G -kytkimiä. Romer-G ei tue MX -näppäinhattuja. Lisätietoa Logitechin kytkimistä saa tästä.

Logitech G Pro X näppäimistön kytkimet voidaan vaihtaa helposti

Logitech G Pro X -pelinäppäimistö on niin sanottu tenkeyless-malli (TKL) eli se ei sisällä numeronäppäimistö. Ilman numeronäppäimistöä näppäimistö vie pöydällä vähemmän tilaa ja jättää taas tilaa enemmän hiiren käyttöön, jota monet pelaajat suosivat. Hiljattain Razer julkaisi pelaajille tarkoitetun Huntsman Tournament Edition (TE) TKL -pelinäppäimistön.

Tom's Hardwaren artikkelissa kerrotaan myös, että vaihdettavat kytkimet ovat eräänlainen Logitechin kokeilu. Tulevaisuudessa Logitech saattaa siis julkaista näppäimistöstä myös numeronäppäimistöllä varustetun version.

Näppäimistössä on irrotettava micro-USB -kaapeli (1,8 metriä), eikä siis uudempaa USB-C -liitäntää. Näppäimistön mitat ovat 34 (korkeus) x 361 (leveys) x 153 (syvyys) mm. Näppäimistön kallistuskulmaksi on valittavissa kolme eri vaihtoehtoa.


Näppäimistössä on tietenkin Logitechin Lightsync RGB -valaistus. F1-F12 -näppäimiin voi ohjelmoida toimintoja Logitech G Hub -ohjelmiston avulla.

Logitech G Pro -pelinäppäimistöt tulevat myyntiin lokakuussa. Pro X:n suositushinta on 149 euroa ja Pro:n suositushinta on 129 euroa (Logitechin sivuilla kuitenkin Pro:n hinta myös 149 euroa). Kytkinpaketin suositushinta on 49 euroa.Lue myös:
Logitech esitteli kaksi uutta mekaanista näppäimistöä matalaprofiilisilla kytkimillä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä