Diili: SSD-levyjä pilkkahintaan – 120GB alle 20 euroa, 240GB 31 euroa ja jopa teratavu alle satasella

Kirjoittaja Matti Vähäkainu,

Diili: SSD-levyjä pilkkahintaan – 120GB alle 20 euroa, 240GB 31 euroa ja jopa teratavu alle satasella
Olemme nyt useamman kuukauden ajan seuranneet SSD-levyjen hintojen muutoksia ja poimineet parhaat "gigatavua per eurolla"-tarjoukset eri kokoluokista listaksi. Kesäkuun jälkeen hinnoissa on tapahtunut melko maltillisia muutoksia.

Tämä on elokuun 2019 listaus! Täältä löydät uusimman SSD-hintalistauksemme


Muutamien eurojen heilahtelut ovat tapahtuneet pääasiassa ylöspäin, mutta osa malleista on myös halventunut. Gigatavuhinnat vaihtelevat pääkategorioissa 10 sentin (halvin 960GB) ja 17 sentin (halvin 120GB) välillä.

Nyt 240 gigatavun hintaluokan kärkeen on noussut Western Digitalin M.2-paikkaan sijoitettava SSD-levy. M.2 on nykyaikaisempi ja nopeampi väylä SSD-levyille, joten se tulisi ensisijaisesti valita, jos sellainen koneesta löytyy.


Esimerkiksi läppäriin se ei kuitenkaan välttämättä sovi ilman että sille hankkii SATA-adapterin. Tällöin siitä ei myöskään saada nopeamman väylän etuja, joten silloin on parempi sijoittaa SATA-tyyppiseen SSD-levyyn.

Erityisesti halvimpien SSD-levyjen hinnat ovat vieläkin niin matalalla, että kakkoskoneen tai vaikkapa vanhempien laskujenmaksukoneen päivittäminenkin on fiksua. Halvallakin SSD-levyllä saa HDD:hen verrattuna valtavasti lisäpotkua. Parin kympin sijoituksella voi nopeuttaa vaikkapa läppärin käynnistymistä hurjasti, joka on varmasti sijoituksen väärti.

Tässä poimintojamme:

120 gigaiset SSD-levyt240 gigaiset SSD-levyt480 gigaiset SSD-levyt960 gigaiset SSD-levytYli 1,5 teratavun levyjen hintapoimintoja

Hinnat jotka jutussa mainitaan, ovat olleet oikein artikkelin kirjoitushetkellä, joten emme takaa hintojen pitävyyttä tai jälleenmyyjien varastosaldoja - kannattaa siis kiirehtiä!

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Tarjoukset sähköpostiisi!

Tilaa Hardware.fi:n tarjousten uutiskirje ja saat tiedon uusista löytämistämme diileistä välittömästi sähköpostiisi:

Kommentoi uutista