MacOS Catalina tuo iPad-sovellukset Macille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

MacOS Catalina tuo iPad-sovellukset Macille
Apple paljasti eilisessä WWDC:ssä aikeensa yhtenäistää iPadien ja Macien käyttöä. Se ei tarkoita järjestelmien yhdistämistä, vaan toimimista yhdessä aiempaa syvemmin.

Yksi osoitus tästä on uuden macOS 10.15 Catalinan sisältämä Project Catalyst -hanke, joka mahdollistaa iPad-sovellusten käytön macOS:ssä. Sovelluskehittäjien ei siis välttämättä tarvitse luoda uutta sovellusta Macille, vaan he voivat portata iPadille jo luodun sovelluksen macOS:lle. Ainakin Twitter aikoo hyödyntää tätä mahdollisuutta tuomalla oman sovelluksensa Macille takaisin.

Lisäksi iPadiä voi käyttää jatkossa Macin kakkosnäyttönä. Editoitavan kuvan voi esimerkiksi laajentaa näkymään iPadille, jossa sitä voi muokata näppärästi kosketusnäytön ja Apple Pencilin voimin. Apple lupaa ainakin Final Cut Pro X:n, Adobe Illustratorin ja iWorkin olevan yhteensopivia tämän Sidecar-ominaisuuden kanssa.

Catalina sisältää myös Voice Control -nimisen toiminnon, joka mahdollistaa koko järjestelmän käytön pelkän puheen avulla. Apple päivitti myös Kuvat- Muistiinpanot- ja Muistutukset-sovellukset.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista