iPadista voi tehdä Macin rinnakkaisnäytön – MacOS:ään tulossa Windowsin Snap-toiminto

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

iPadista voi tehdä Macin rinnakkaisnäytön – MacOS:ään tulossa Windowsin Snap-toiminto
iOS 13:n salojen paljastamisen lisäksi 9to5mac-verkkosivusto on onnistunut saamaan käsiinsä tietoja seuraavan sukupolven macOS-käyttöjärjestelmästä.

Sivuston mukaan Apple on lisäämässä macOS 10.15 -käyttöjärjestelmään laajennetun tuen ulkoisille näytöille. Ajatuksena käytännössä on se, että Mac-tietokoneella suoritettava sovellus voidaan siirtää näkymään ulkoiseen näyttölaitteeseen. Uutta on tarkalleen ottaen se, että ulkoisena näyttönä voidaan käyttää esimerkiksi iPadiä. Tämän lisäksi ajatuksissa on lisätä Maciin Windowsista tuttu Snap-ominaisuus, jonka avulla ikkunan saa näkymään esimerkiksi puolikkaalla näytöllä raahaamalla ikkuna näytön reunaan.

Vastaavaa ominaisuutta ovat tarjonneet jo aiemmin kolmannen osapuolen ohjelmistot, kuten Astro HQ tai Luna Display. Erityisesti luovan alan ammattilaiset ovat hyödyntäneet iPadin kosketusnäyttöä ja Apple Pencil -kynää Macillä avattujen tiedostojen muokkaamiseen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista