Apple esitteli iPad Pron – GPU jopa Xbox One S:n tasolla

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Apple esitteli iPad Pron – GPU jopa Xbox One S:n tasolla
Uusien Mac-tuotteiden lisäksi Apple esitteli tänään uuden iPad Pro -tabletin, joka on nimensä mukaisesti suunniteltu sisältöjen tehokkaaseen luomiseen.

Kuten uudessa MacBook Airissa, myös iPad Prossa huomionarvoisinta on uusi laajempi näyttö (11 ja 12,9 tuumaa), joka hyödyntää uusimpia Applen teknologioita ja sen lisäksi se kattaa aikaisempaa suuremman osan tabletin pinta-alasta. Näytön kattavuuden laajentumisen taustalla on Koti-näppäimestä luopuminen ja Touch ID -sormenjälkilukijan korvaaminen Face ID -kasvojentunnistuksella.

Apple on muuttanut iPad Pron muotoilua rungon osalta oleellisesti. Vanha pyörereunainen muotoilu on korvattu iPhone 5 -sukupolven puhelimista tutulla kantikkaalla designilla. iPad Pro on 5,9 millimetriä paksu.

Uusissa iPad Pro -tableteissa käytetään A12X Bionic -järjestelmäpiiriä, jossa sekä prosessoriytimet että GPU-ytimet on Applen itse suunnittelemia. Suoritinytimiä on yhteensä kahdeksan kappaletta ja GPU-ytimiä on 7 kappaletta. Applen omien testien mukaan uudet iPad Prot ovat yhtä ydintä rastittavissa testeissä 35 prosenttia tehokkaampia kuin edellisen sukupolven iPadit. Multi-core-testeissä iPad Pro on petrannut vieläkin enemmän ja saavuttanut jopa 90 prosentin parannuksen. Grafiikoiden osalta Apple vertaa iPad Protaan Xbox One S:ään.


Liitäntöjen osalta Apple on siirtynyt omasta Lightning-liitännästä yleisempään USB-C:hen. Apple Pencil on mahdollista kiinnittää magneettisesti iPad Pron kylkeen, jolloin kynä myös latautuu langattomasti samaan aikaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1178 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä