Uusi Windows 10 -päivitys tuo mm. paremmat kuvakaappaukset

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (2)

Uusi Windows 10 -päivitys tuo mm. paremmat kuvakaappaukset
Microsoft on kertonut uudesta Windows-päivityksestä, joka saapuu Windows 10 -koneille piakkoin. Nyt esiversiona julkaistu päivitys uudistaa mm. kuvakaappauksia ja tuo muita parannuksia.

Pienemmistä päivityksistä mainittakoon mm. ääniasetusten parannukset, uuden Focus assist -ominaisuuden tuominen peleihin, uusi akryylitausta Task view -näkymään sekä Windows-tietoturvapäivitykset.

Näistä mielenkiintoisin on lienee Focus assist, joka tarjoaa mm. työskennellessä häiriöttömän ympäristön mykistämällä ilmoitukset. Nyt ominaisuus laajennetaan myös peleihin, joten jatkossa ilmoitukset eivät häiritse mikäli pelaat täydellä näytöllä eli full screen -tilassa.

Tärkein uudistus on kuitenkin melkoisen iso muutos kuvakaappauksiin ja niiden muokkaamiseen. Windows 10:n kuvakaappauksien ottamisesta löytää tietoa täältä.
Kuvakaappauksien muokkaaminen esimerkiksi stylus-kynällä on jatkossa oma sovelluksensa, joka kantaa nimeä Screen Sketch. Monipuolisemman kuvakaappauksen ottaminenkin helpottuu, kun WIN + Shift + S -yhdistelmä käynnistää jatkossa työkalun, jolla voi voi ottaa erilaisia kuvakaappauksia ja jonka jälkeen popup-ikkunasta voi siirtyä myös muokkaamaan edellämainitussa Screen Sketch -sovelluksessa.

Yksinkertaiseen kuvakaappaukseen voi käyttää tietysti Print screen -nappia (PrtScr). Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista. Lisäksi Action center -työkalussa on pikavalinta Screen snip ja kynää käyttävät voivat ottaa kuvakaappauksen päädyn nappia painamalla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

yamaneko
yamaneko
Quote:
Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista.
Parhautta, kas kun ei "enablointi vaatii enablointia". :-D


G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Originally posted by yamaneko:
Quote:
Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista.
Parhautta, kas kun ei "enablointi vaatii enablointia". :-D

Jep, särähti vähän korvaan tuo miksi ihmeessä Prtsrc näppäin on otettu oletuksena pois päältä, aika varmaan netti täyttyy normikäyttäjien kyselyistä miksi ruuttukaappaukset ei enää toimi niinkuin ennen. Windowsin tuntien se ei edes varmaan ilmoita tuosta missään vaiheessa, että se on laitettu pois vaan se pitää itse jossain kohtaa vaan tajuta, kuten aina.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. toukokuuta, 2018 @ 12:02

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Biisiketju 5364 Vapaata keskustelua
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
DDR4 muistit 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 145 PC:n pelit
ISO Tiedosto - ongelma 2 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä