Uusi Windows 10 -päivitys tuo mm. paremmat kuvakaappaukset

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (2)

Uusi Windows 10 -päivitys tuo mm. paremmat kuvakaappaukset
Microsoft on kertonut uudesta Windows-päivityksestä, joka saapuu Windows 10 -koneille piakkoin. Nyt esiversiona julkaistu päivitys uudistaa mm. kuvakaappauksia ja tuo muita parannuksia.

Pienemmistä päivityksistä mainittakoon mm. ääniasetusten parannukset, uuden Focus assist -ominaisuuden tuominen peleihin, uusi akryylitausta Task view -näkymään sekä Windows-tietoturvapäivitykset.

Näistä mielenkiintoisin on lienee Focus assist, joka tarjoaa mm. työskennellessä häiriöttömän ympäristön mykistämällä ilmoitukset. Nyt ominaisuus laajennetaan myös peleihin, joten jatkossa ilmoitukset eivät häiritse mikäli pelaat täydellä näytöllä eli full screen -tilassa.

Tärkein uudistus on kuitenkin melkoisen iso muutos kuvakaappauksiin ja niiden muokkaamiseen. Windows 10:n kuvakaappauksien ottamisesta löytää tietoa täältä.
Kuvakaappauksien muokkaaminen esimerkiksi stylus-kynällä on jatkossa oma sovelluksensa, joka kantaa nimeä Screen Sketch. Monipuolisemman kuvakaappauksen ottaminenkin helpottuu, kun WIN + Shift + S -yhdistelmä käynnistää jatkossa työkalun, jolla voi voi ottaa erilaisia kuvakaappauksia ja jonka jälkeen popup-ikkunasta voi siirtyä myös muokkaamaan edellämainitussa Screen Sketch -sovelluksessa.

Yksinkertaiseen kuvakaappaukseen voi käyttää tietysti Print screen -nappia (PrtScr). Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista. Lisäksi Action center -työkalussa on pikavalinta Screen snip ja kynää käyttävät voivat ottaa kuvakaappauksen päädyn nappia painamalla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

yamaneko
yamaneko
Quote:
Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista.
Parhautta, kas kun ei "enablointi vaatii enablointia". :-D


G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Originally posted by yamaneko:
Quote:
Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista.
Parhautta, kas kun ei "enablointi vaatii enablointia". :-D

Jep, särähti vähän korvaan tuo miksi ihmeessä Prtsrc näppäin on otettu oletuksena pois päältä, aika varmaan netti täyttyy normikäyttäjien kyselyistä miksi ruuttukaappaukset ei enää toimi niinkuin ennen. Windowsin tuntien se ei edes varmaan ilmoita tuosta missään vaiheessa, että se on laitettu pois vaan se pitää itse jossain kohtaa vaan tajuta, kuten aina.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5. toukokuuta, 2018 @ 12:02

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 8.1:n päivitys W10:iin ja muuta asiaa 16 Windows -ongelmat
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 21 Android -keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 72 Windows -ongelmat
Steam Deck 4 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2187 Vapaata keskustelua
Videoketju 393 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4898 Vapaata keskustelua
Software Lost Ark peliin 3 Ajuri- ja softaongelmat
näytön virkistystaajuus ongelma 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 6 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä