Uusi halpa iPad – Apple yrittää tehdä iPadistä pakkohankinnan kouluille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusi halpa iPad – Apple yrittää tehdä iPadistä pakkohankinnan kouluille
Apple esitteli tänään Chicagossa järjestetyssä opiskeluaiheisessa lehdistötilaisuudessa uuden iPadin. Kyse ei ole kuitenkaan mistä tahansa iPadistä, vaan sen turvin Apple yrittää valloittaa Yhdysvaltojen ja muiden maiden koulut. Yhtiön vakaana tavoitteena on tehdä iPadistä monipuolinen oppimistyökalu, jolla voi naputtaa raportteja sekä piirtää ja värittää.

Piirtäminen ja värittäminen on kömpelöä sormin, joten Apple on lisännyt mallistonsa edullisimpaan iPad-malliin Apple Pencil -tuen. Alun perin Apple Pencil oli iPad Prolle tarkoitettu lisävaruste.

Uudessa iPadissä on 9,7 tuuman Retina-näyttö, Touch ID -sormenjälkilukija, HD-tasoinen FaceTime-etukamera, A10 Fusion -järjestelmäpiiri, 8 megapikselin kamera, GPS ja LTE-tuki. Apple aikoo markkinoinnissaan käyttää tabletille kehitettyjä AR-sovelluksia myyntivaltteina. Laite painaa noin 450 grammaa.

Tabletti maksaa kuluttajille 329 dollaria kappaleelta ja se tulee saataville heti. Koulut saavat tabletin hieman edullisemmin, 299 dollarilla. Apple kertoi myös päivittäneensä sisällöntuotantoon tarkoitettuja sovelluksia sekä kouluille tarkoitettuja palveluita. Apple kertoi myös yhteistyöstä Logitechin kanssa, mikä pitää sisältää läjän hauskaan oppimiseen sopivia työkaluja, kuten koptereita, erikoiskameroita, mikrofoneja, mikroskooppeja ja ohjelmoitavia robottihahmoja.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä