AfterDawn logo

Intel mokasi – Pyytää välttämään tuoreita tietoturvapäivityksiä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Spectre- ja Meltdown-haavoittuvuuksien paikkauspäivityksistä on syntynyt Intelille todellinen päänvaiva. Massiiviset tietoturva-aukot olivat jo itsessään kiusallisia Intelille, mutta sen lisäksi haavoittuvuuspaikat hidastivat tietokoneita selkeästi. Tarina ei jäänyt tähän, vaan Intel on joutunut pyytämään ihmisiä välttämään päivitysten asentamista.

Intelin mukaan sen julkaisemat Spectre- ja Meltdown-päivitykset ovat aiheuttaneet odotettua enemmän tietokoneiden ei-toivottuja uudelleenkäynnistymisiä. Tämä oli yleinen kritiikin aihe viime viikolla ja nyt Intel myönsi virallisesti asian olevan todellinen ongelma. Intel onkin nyt pyytänyt asiakkaitaan välttämään Spectre- ja Meltdown-paikkojen asentamista (ohjeistus koskee näitä prosessoreita).


Uudelleenkäynnistymisten juurisyy on paikannettu Broadwell- ja Haswell-suorittimien kohdalla ja Intel pyytää asiakkaitaan odottamaan siihen asti, että korjattu korjauspäivitys saadaan julkaistua. Muiden suorittimien kohdalla tutkinta vielä jatkuu.

Korjauspäivitykset ovat tuottaneet ongelmia muillakin. Esimerkiksi Microsoft joutui estämään AMD:n korjauspäivityksen jakelun, koska sen asentaminen saattoi estää tietokonetta käynnistymästä.

1 KOMMENTTI

G0lden_Kebab1/1

"Esimerkiksi Microsoft joutui estämään AMD:n korjauspäivityksen jakelun, koska sen asentaminen saattoi estää tietokonetta käynnistymästä"

Plus ivystä:
"only Ivy Bridge datacenter/workstation processors are included"

Aika hemmetin paha. Hupsis.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT