AfterDawn logo

Intel lupaa – Korjaus lähes kaikille alle viisi vuotta vanhoille prosessoreille tulossa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel lupaa tarjota ensi viikon loppuun mennessä korjauksen lähes kaikkiin prosessoreihin Googlen Project Zeron löytämiin kahteen haavoittuvuuteen. Tietoturva-aukkojen kautta hyökkääjät voivat esimerkiksi kaapata pilvipalveluntarjoajien järjestelmistä asiakkaiden tietoja, kuten salasanoja ja salausavaimia.

Haavoittuvuuden liittyvät nykyaikaisissa suorittimissa käytettävään speculative execution -tekniikkaan, jonka tarkoituksena on parantaa piirien suorituskykyä. Tästä syystä haavoittuvuuksien korjaus voi heikentää paljonkin tietokoneiden suorituskykyä. Meltdowniksi kutsuttu haavoittuvuus on yksinkertaisempi korjata kuin toinen havaittu tietoturva-aukko, Spectre.

Intelin mukaan se tarjoaa jo nyt suurimmalle osalle viimeisen viiden vuoden aikana julkaistuille prosessoreille korjauksen. Ensi viikon lopulla korjauspäivitys on tarjolla yli 90 prosentille alle viisi vuotta vanhoille Intel-prosessoreille. Korjauspäivitykset tulevat jakeluun käyttöjärjestelmäkehittäjien ja järjestelmävalmistajien kautta.


Haavoittuvuudet koskettavat Intelin lisäksi myös AMD:n ja ARM:n suorittimia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT