Bitcoinin arvo heittelee liikaa – Valve päätti lopettaa tuen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Bitcoinin arvo heittelee liikaa – Valve päätti lopettaa tuen
Bitcoin-sijoittajilla on ollut tänä vuonna todelliset kissanpäivät, sillä virtuaalivaluutan arvon nousulle ei tunnu olevan lainkaan pysäyttäjää. Coindeskin mukaan bitcoinin arvo nyt on noin 16 700 dollaria, kun se vielä vuosi sitten oli vajaa 1000 dollaria.

Virtuaalivaluutan arvo on siis kohonnut vuoden aikana peräti 17-kertaiseksi. On puhuttu – kenties täysin ansaitusti – kuplasta, jonka puhkeaminen on vain ajan kysymys. Ainakaan tällä hetkellä bitcoinin kiinostavuus suuren yleisön keskuudessa vain lisääntyy, kun uutiset hurjasta kurssinoususta on päässyt valtamediaan saakka. Nykyisille sijoittajille se voi olla merkki siitä, että nyt on hyvä aika irtaantua bitcoin-sijoituksista.

Tietokonepelien Steam-verkkokauppaa ylläpitävä Valve on esimerkiksi päättänyt lopettaa bitcoinin käytön maksuvälineenä. Valven mukaan bitcoinin volatiliteetti on aivan liian korkea eli valuutan kurssi vaihtelee lyhyellä aikavälillä Valven makuun liian paljon.


Valve pitää myös bitcoin-verkkojen perimiä transaktiomaksuja suhteettoman suurina, mikä on puoltanut irtaantumista virtuaalivaluutasta. Tässä kuussa bitcoin-välittäjä on pyytänyt jopa 20 dollaria transaktion käsittelystä, kun bitcoinin käytön aloittamisen aikoihin maksu oli vain noin 0,20 dollaria per transaktio.

Steam on tukenut bitcoinia vuodesta 2016 lähtien.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Aivan ymmärrettävä päätös Valvelta.

Tuon rahan käyttäminen maksuihin ei oikein tällähetkellä sovellu mitenkään, kun hinta voi heittää tonnin päivässä. Eihä tuolla rahalla muuta oikein nyt uskalla tehdä kun käyttää puhtaaseen riskisijoittamiseen. Aivan liian riskialtista ottaa tuota vastaan tuotteesta nyt.
kertakiellonp44ll3
kertakiellonp44ll3
Samaa mieltä, en usko että käyttäjätkään haluavat pelejään kustantaa noin epävakaalla valuutalla.

Jos välttämättä haluaa "peliin" sijoittaa bittivaluuttansa, ehkäkäpä se kryptokissojen breeding peli on ainut kannattava vaihtoehto.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. joulukuuta, 2017 @ 11:54

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä