Windows 10:stä tulee uusi versio – Tarkoitettu todellisille tehokäyttäjille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (5)

Windows 10:stä tulee uusi versio – Tarkoitettu todellisille tehokäyttäjille
Microsoft on esitellyt uuden Windows 10 -version, joka on tarkoitettu kovimmille ammattikäyttäjille. Uusi Windows 10 Pro for Workstations on nimensä mukaisesti tarkoitettu järjestelmiin, joissa tehdään todellista tuottavaa työtä.

Ohjelmistojätti on yksinkertaistaistanut Windows 10 Pro for Workstationsin eroavaisuudet neljäksi pääkohdaksi. Ensimmäinen on ReFS-tiedostojärjestelmä, joka tarjoaa käyttäjälleen "pilvitason" vastustuskyvyn datavirheiden varalta ja se pystyy käsittelemään massiivisiakin tiedostoasemia. ReFS:stä löytyy lisäksi virheiden automaattinen korjaus.

Toinen myyntivaltti on tuki uudelle NVDIMM-N-muistiteknologialle, joka tarjoaa erittäin nopeat kirjoitus- ja lukunopeudet, vaikka kyseessä onkin haihtumaton muistityyppi eli muistiin tallennettu tieto ei häviä virtojen häviämisestä huolimatta. Kolmas pääominaisuus on nopean tiedostojakamisen työpisteiden välillä mahdollistava SMB Direct -jako-ominaisuus.

Viimeisenä muttei vähäisempänä uudistuksena on laajennettu rautatuki. Workstations-käyttäjät voivat asentaa koneeseen parhaimmillaan neljä Intel Xeon- tai AMD Opteron -suoritinta (aiemmin vain kaksi). Muistia järjestelmä tukee kuuteen teratavuun asti (aiemmin 2 teratavua).

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Se ihmetyttää, että ReFS on vain tässä setissä... Nuo muut ominaisuudet ovat selvästi ammattikäyttöön, mutta turvallisempi tiedostojärjestelmä hyödyttäisi tavallistakin sukan kuluttajaa...
muppis
muppis
Originally posted by hannibal_pjv:
Se ihmetyttää, että ReFS on vain tässä setissä... Nuo muut ominaisuudet ovat selvästi ammattikäyttöön, mutta turvallisempi tiedostojärjestelmä hyödyttäisi tavallistakin sukan kuluttajaa...

Sehän tarkoittaisi oikeasti hyödyllistä ominaisuutta kuluttajille, käyttäjille joille kaikki pitäisi olla ilmaista ja parasta. Meinaatko, että tapahtuu? ;)
Sellaista Windowsia odotellessa missä ei ole mitään ylimääräistä ohjeisohjelmaa ja siihen saisi rakennella päälle millaisen p*akasan haluaa, kuten Linuxissa. Pelikoneessa en ole käyttänyt kuin Game DVR:ää, muut ohjelmat on saanu olla ihan rauhassa viemässä levytilaa.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

perhana
perhana
En minä itsekkään suurtakaan osaa mukana tulevista oheisohjelmista tarvitse, vaan poistan ylimääräiset... mutta kylläpä noissa kaikissa kokeilemissani normikäyttäjälle tarkoitetuissa linux-jakeluissakin tulee melkoinen liuta oheissovelluksia mukana... olisikin muuten mielenkiintoista nähdä esimerkiksi helposti asennettava ubuntu jossa ei tule mukana selainta eikä minkäänlaista office-korviketta, ja siihen olisi mahdollista asentaa edge-selain ja microsoft office :D
Näppishemmo
Näppishemmo
Originally posted by perhana:
En minä itsekkään suurtakaan osaa mukana tulevista oheisohjelmista tarvitse, vaan poistan ylimääräiset... mutta kylläpä noissa kaikissa kokeilemissani normikäyttäjälle tarkoitetuissa linux-jakeluissakin tulee melkoinen liuta oheissovelluksia mukana... olisikin muuten mielenkiintoista nähdä esimerkiksi helposti asennettava ubuntu jossa ei tule mukana selainta eikä minkäänlaista office-korviketta, ja siihen olisi mahdollista asentaa edge-selain ja microsoft office :D
Ja Ubuntussa mukana tuli ainakin ennen Firefox selain ja jos sen halusi poistaa normaaliin tapaan niin se asensi Thunderbird ohjelman:D Ja jos sen taas poisti niin asensi takaisin Firefoxsin. Tähän auttoi yksi Sudo koodi jolla sai molemmat poistettua. Että ei se Ubuntu ole sen helpompi turhien ohjelmien kannalta kuin Windows.
jartar
jartar
Originally posted by muppis:

Sehän tarkoittaisi oikeasti hyödyllistä ominaisuutta kuluttajille, käyttäjille joille kaikki pitäisi olla ilmaista ja parasta. Meinaatko, että tapahtuu? ;)
Sellaista Windowsia odotellessa missä ei ole mitään ylimääräistä ohjeisohjelmaa ja siihen saisi rakennella päälle millaisen p*akasan haluaa, kuten Linuxissa. Pelikoneessa en ole käyttänyt kuin Game DVR:ää, muut ohjelmat on saanu olla ihan rauhassa viemässä levytilaa.


On mahdotonta tehdä käyttistä missä on oletuksena vain sellaiset ohjelmat mitä jokainen yksittäinen käyttäjä halutaan.

Jos tehdään sellainen käyttis missä ei ole mitään "ylimääräistä" ohjelmaa niin sen markkinat olisi äärettömän pienet, koska ei Linux käyttäjät sitä hyväksyisi koska se on väärän valmistajan tuotos. Täysin puhtaan Windowsin toivovien ryhmä on oikesti hyvin pieni.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 8.1:n päivitys W10:iin ja muuta asiaa 16 Windows -ongelmat
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 21 Android -keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 72 Windows -ongelmat
Steam Deck 4 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2187 Vapaata keskustelua
Videoketju 393 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4898 Vapaata keskustelua
Software Lost Ark peliin 3 Ajuri- ja softaongelmat
näytön virkistystaajuus ongelma 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Win 7 läppärille näytöntallentaja Zoom-tallennuksia varten 6 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä