AfterDawn logo

Apple päivitti macOS:n – Tässä on High Sierra

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Tänään järjestetyssä WWDC-kehittäjätapahtuman avajaisesityksessä Apple esitteli uudistetun macOS High Sierra -käyttöjärjestelmän.

MacOS High Sierra sisältää uuden Safari-verkkoselaimen, jota Apple markkinoi maailman nopeimpana nettiselaimena. Uutta on muun muassa autoplay-sisältöjen automaattinen esto, jolloin käyttökokemus ei häiriinny verkkosivuilta löytyvien videoiden tai mainosten takia. Safarissa on myös nopeampi JavaScript-moottori sekä blokkeri, joka estää selaushistorian seuraamisen (esimerkiksi mainosten kohdentamista varten). Mail-sähköpostisovelluksessa on uusi split view -näkymä

Ammattilaiskäytön kannalta oleellisempia muutoksia ovat vanhan tiedostojärjestelmän päivittäminen modernimpaan APFS:ään, jota Apple käyttää jo esimerkiksi iOS:ssä. Lisäksi HIgh Sierra sisältää natiivin tuen HEVC-koodekille.

Grafiikoissa on tapahtunut suuria edistysaskeleita Metal 2.0:n ansiosta. Uusi grafiikkarajapinta tarvitsee aiempaan nähden kymmenesosan kutsuja suorittimelle, minkä myötä järjestelmän resursseja voidaan hyödyntää tehokkaammin käyttäjälle näkyviin sisältöihin kun ajureiden kuormitus laskee. Metal 2.0 tukee myös VR-sisältöjä ja ulkoisia grafiikkaohjaimia.


High Sierra julkaistaan ilmaisena päivityksenä syksyllä kaikille Sierraa tukeville tietokoneille.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT