AMD julkaisee 16-ytimiset Ryzen Threadripper -suorittimet kesällä

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD julkaisee 16-ytimiset Ryzen Threadripper -suorittimet kesällä
AMD julkaisi vastikään kuluttajamarkkinoille suunnatut Ryzen-suorittimet 8-ytimisiin malleihin asti, mutta kesän myötä julkaistaan myös Intelin Skylake-X HEDT-alustaa vastaan kilpailevat parhaimmillaan 16-ytimiset Threadripper-suorittimet.AMD julkaisee uudet 10/12/14/16-ytimiset suorittimet omalle HEDT-alustalleen, jossa on massiivinen 4096-pinninen LGA-kanta. Intelin HEDT-alustan tavoin käytössä on nelikanavainen muistiohjain sekä maksimissaan 44 PCI Express -kaistaa, mutta AMD ilmeisesti tarjoaa kaikki kaistat myös edullisemmissa malleissa. Whitehaven-koodinimen alla kulkevan piirisarjan nimeksi on huhuttu X390/X399, mikä tuottanee mielenkiintoisia vertauksia Intelin tulevaan X299-piirisarjaan.


taulukko: WccfTech155 watin TDP-arvolla varustettu huippumalli Ryzen 9 1998X toimii 3,5 GHz perustaajuudella ja 3,9 GHz turbolla. Nopein kellotaajuus on kuitenkin 14-ytimisellä Ryzen 9 1976X -mallilla, jonka turbo-taajuus on 4,1 GHz. Kaikissa malleissa on luonnollisesti myös SMT-tuki, eli huippumalli tarjoaa peräti 32 säiettä.AMD julkaisee suorittimet ilmeisesti kolmannen vuosineljänneksen myötä, ja ne asettuvat kilpailemaan Skylake-X:ää vastaan, joka julkaistaan kesäkuun myötä. Intelin huippumalliksi on uumoiltu 12-ytimistä i9-7920X-mallia, mutta sen julkaisua odotetaan vasta elokuulle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä