AfterDawn logo

Microsoft haastaa Chromebookit uusilla Surface-laitteilla

Matti Robinson Matti Robinson

Microsoftin viime vuosien onnistuneimmat laitteet ovat kantaneet Surface-brändin nimeä. Yhtiön Windows 10 -tabletit ja -läppärit ovat keränneet valtavasti kehuja, jonka lisäksi myyntilukematkin ovat olleet mukavia. Brändi ja sen tuotteet ovat olleet niin onnistuneita, että yhtiöltä odotettiin jopa Surface-puhelinta kääntämään älypuhelinmyynnin karmea luisu.

Surface-puhelinta ei kuitenkaan vieläkään ole näkymissä, mutta uudet tiedot kertovat sen sijaan toisenlaisesta Surface-laitteesta, joka on kenties parempi vaihtoehto yhtiön kannalta. Windows Centralin tietojen mukaan Microsoft ottaa nimittäin vastaan Chromebookin haasteen edullisissa kannettavissa tietokoneissa, jotka ovat erityisen suosittuja opetuskäytössä.

WC:n Daniel Rubinon mukaan Microsoft tuo ensi kuun pressitilaisuudessaan esille uudet edulliset Surface-laitteet, jotka luottavat Windows 10 Cloud -käyttöjärjestelmään. Kevyempään käyttöön suunnattu pilvikäyttis tarjoaa mm. tuen universaaleille UWP-sovelluksille ja ominaisuudet jotka vastaavat Chromebookia.


Sivuston käsiin saaman Microsoftin sisäisen dokumentin mukaan laitteissa pyritään mm. 10 tunnin akkukestoon, huippunopeaan käynnistykseen ja kirjautumiseen, joka lähentelee Chromebookin aikoja sekä edulliseen laitteistoon, johon lukeutuu esimerkiksi vähintään neliydin suoritin, 4 gigatavua RAM-muistia sekä 32 gigatavua tallennustilaa.

Jäämme odottamaan puolentoista viikon päästä New Yorkissa järjestettävää tilaisuutta ja sen tuomia uusia Surface- ja Windows 10 -uutuuksia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT