AfterDawn logo

AMD tekee VR-laseista langattomia

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Suoritin- ja grafiikkapiirejä kehittävä AMD on päättänyt panostaa lisää VR-pelaamiseen. Tällä kertaa investointi ei näy varsinaisesti grafiikoissa tai suorituskyvyssä, vaan käyttökokemuksessa. AMD on nimittäin päättänyt ostaa langattomaan tiedonsiirtoon erikoistuneen Niteron.

Nykyiset PC- ja konsolipelaamiseen soveltuvat VR-lasit, kuten PlayStation VR, HTC Vive ja Oculus Rift, kiinnitetään varsinaiseen pelikoneeseen kaapeleilla, mikä tietysti rajoittaa liikkumista ja sitä kautta pelikokemusta. Langattoman tiedonsiirron ansiosta pelaaja voisi liikkua vapaammin, mutta samalla langattomuus toisi mukanaan akkukestoon liittyvät harmit.

Nitero on tutkinut ja kehittänyt 60 GHz:n taajuusalueen tiedonsiirtoa eli käytännössä WiGig-tekniikkaa, jolla pystytään siirtämään nopeasti suuria tietomääriä, kunhan kantavuuden ei tarvitse olla kovin suuri. Teknologia soveltuisi passelisti VR-pelaamiseen, jossa tiedonsiirron ei tarvitsekaan kattaa kuin yhden huoneen. Niteron kehittämän teknologian avulla tiedonsiirron viiveajat ovat pienet, joten pelikokemus ei jää millisekunneista kiinni.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT