Microsoft lopettaa uusien suorittimien tuen – Pakottaa ostamaan Windows 10:n

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (9)

Microsoft lopettaa uusien suorittimien tuen – Pakottaa ostamaan Windows 10:n
Jos olet ostanut tai olet aikeissa ostaa Intelin Kaby Lake -sukupolven suorittimen tai AMD:n uuden Ryzen-pohjaisen prosessorin, niin voit joutua samalla vaihtamaan myös käyttöjärjestelmää. Microsoft on nimittäin ottanut käyttöön toimenpiteet, joilla estetään ohjelmistopäivitysten lataaminen vanhoihin käyttöjärjestelmiin.

Estotoimet koskettavat Windows 7- ja Windows 8.1 -käyttöjärjestelmiä, jotka lähettävät käyttäjälle seuraavanlaisen virheilmoituksen jos Windows Updatesta yrittää ladata uusia ohjelmistopäivityksiä tietokoneeseen, joissa on uusi prosessori: Your PC uses a processor that isn't supported on this version of Windows and you won't receive updates.

Microsoft ei siis varoita, että päivitystä ei ole testattu uusi prosessoreilla joten päivitysten asentaminen tapahtuu omalla vastuulla. Sen sijaan Microsoft estää päivitysten lataamisen kokonaan. Mikäli käyttöjärjestelmän haluaa pitää ajantasaisena, niin ainoa vaihtoehto on siirtyä Windows 7:stä ja Windows 8.1:stä uuteen Windows 10:een.


Skylake-sukupolven suorittimien omistajilla tilanne ei ole paljoakaan parempi: Microsoft on ilmoittanut lopettavansa Windows 7:stä ja 8.1:stä sen tukemisen heinäkuun 17. päivään mennessä. Tietoturvapäivityksiä tarjotaan kuitenkin Skylake-pohjaisille järjestelmille vuosiin 2020 (Windows 7) ja 2023 (Windows 8.1) saakka.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

9 kommenttia

ricky_rapper
ricky_rapper
Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.
Vilperi13
Vilperi13
Originally posted by ricky_rapper:
Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.

On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.

MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

muppis
muppis
Eiköhän tästäkin samanlainen meteli saada kuin muutenkin 10:n pakkosyötöstä.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

Lumikki
Lumikki
Quote:
On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.

Mikä ihme tuo on että esitetään vaihtoehtoisia käyttöjärjestelmiä. Sekä Applen että Linuxin tuotteiden suosiot vain kasvaa tämän tyylisen Microsoft Windows 10 poliitiikalla. En tarkoita että Windows 10 olisi huono vaihtoehto vaan eiköhän jokainen osaa tehdä itse omat valintansa eli minkä käyttöjärjestelmän haluaa itselleen.

Mitä tulee tuohon että yritetään "pakottaa" niin kyllä sillä on oikeasti vaikutusta. Itsekin siirryin juuri tuollaisten syiden takia toisiin tuotteisiin. Kun minusta alkoi tuntua että se yritys alkoi liikaa sanella miten ja mitä minun pitäisi tehdä. Vaikka tällä Windows 10 asialla ei ole mitään tekemistä minun asian kansa.

Olen itse lopettanut monien tuotteiden/palveluiden oston juuri siksi että "yritys" alkaa sanella asioita. Se on tapa äänestää kukkarolla eli ei tue omasta mielestä "huonoja" tuoteita tai palveluita. Käyttää rahansa muuhun tai muiden tuotteisiin ja palveluihin. Usein ne yritykset eivät vain itse tajua että osa potentiaalisista asiakkaista on kadonnot sen yrityksen "omien tarpeiden" pakollisella tyrkyttämisellä. Sitten vain ihmetellään kun alalla/yrityksellä menee huonosti. Tyypillinen itse itselle aiheutettu ongelma.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20. maaliskuuta, 2017 @ 18:30
guy_fawkes
guy_fawkes
Originally posted by Vilperi13:
Originally posted by ricky_rapper:
Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.

On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
Tuputtaa... -On vain hyvä että todellisesti vapaita vaihtoehtoja tuodaan esille alati tilaisuuden tullen. Kaikilla "tahoilla" ei ole rajatonta markkinointikoneistoa takanaan. Linux myy itse itsensä laadukkaan kokemuksen kautta kunhan vain nuo Windowsiin jämähtäneet saadaan antamaan sille mahdollisuus.
jartar
jartar
Originally posted by guy_fawkes:

Tuputtaa... -On vain hyvä että todellisesti vapaita vaihtoehtoja tuodaan esille alati tilaisuuden tullen. Kaikilla "tahoilla" ei ole rajatonta markkinointikoneistoa takanaan. Linux myy itse itsensä laadukkaan kokemuksen kautta kunhan vain nuo Windowsiin jämähtäneet saadaan antamaan sille mahdollisuus.

20 vuotta sitten kaverit puhui, miten Linux on tulevaisuutta ja räjäyttää pankin koti tietokoneiden käyttiksenä. Vuonna 2017 ollaan edelleen marginaalissa riippumatta siitä miten paljon mokia tai miten huonoja käyttiksiä MS tekee. Epäilyttää, että vaikka Linuxille annettaisiin kysymys missä lukee, "Tuleeko sinusta suosittu käyttis vai ei?", niin siihenkin vastattaisiin väärin...

Päivityksien estäminen uusilla prossuilla kymppiä lukuunottamatta on törkeää. Ei sitä millään voi puolustella. Linuxia ei tuokaan törttöily kuitenkaan suosta saa pois...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21. maaliskuuta, 2017 @ 0:44

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Sibbe79
Sibbe79
Originally posted by Vilperi13:
Originally posted by ricky_rapper:
Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.

On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
Ihan asiallinen kommentti siitä, että vaihtoehtoja on olemassa. Itse olen Xubuntua käyttänyt Windowsin rinnalla, ja on varsin loistava käyttis.
jartar
jartar
Originally posted by Sibbe79:

Ihan asiallinen kommentti siitä, että vaihtoehtoja on olemassa. Itse olen Xubuntua käyttänyt Windowsin rinnalla, ja on varsin loistava käyttis.

Jos se on loistava käyttis niin mikset ole siirtynyt pelkästään sen käyttämiseen?

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Yqxawelc
Yqxawelc
Originally posted by Sibbe79:
Originally posted by Vilperi13:
Originally posted by ricky_rapper:
Tai sitten voi asentaa ilmaisen ja avoimen Ubuntu Linux käyttöjärjestelmän joka modernina käyttöjärjestelmänä tukee näitä suorittimia sekä käytännössä kaikkia tunnettuja laitteita suoraan. Ei ole mitään syytä alistua Microsoftin desanttimaisille käytännöille.

Pelaamisen suhteen levitetään usein Linuxin kohdalla disinformaatiota; Steam on saatavilla ja nykyään jo 7 / 10 pelistä on saatavilla verrattuna Windowsiin. Applehan ei ole 60 fps rajoitteineen ja muutenkin vajavaisine rautoineen todellinen vaihtoehto enää nykyään pelaajalle.

Mm. Valve (Steam, Half-Life) panostaa nyt juurikin Linuxiin. Hiljan uutisoitiin kuinka palkkasivat lisää ajurikehittäjiä pingviiniosastoonsa (mm. Keith Packard!).

Entä video-editointi? Linuxille löytyy mm. Lightworks ja Davinci Resolve. Todellisia ammattilaissoftia. Tai ilmainen Kdenlive jokapäiväiseen pikamuokkaukseen.

Musiikkipuolella toimii Ardour ja LMMS. Natiivi Cockos Reaper on myös tekeillä mutta toimii jo nyt mutkattomasti WINE:n kautta.

Windows ei ole enää Snowdenin muistionkaan tiimoilta tätä päivää.

On se kumma kun sitä Linuxia pitää tuputtaa joka paikassa.
Ihan asiallinen kommentti siitä, että vaihtoehtoja on olemassa. Itse olen Xubuntua käyttänyt Windowsin rinnalla, ja on varsin loistava käyttis.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. huhtikuuta, 2017 @ 11:11

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
PlayStation 5 -saatavuus 30 Playstation (PS4 ja PS5)
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 2 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1221 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 10 - Keskustelu 1239 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä