Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Windows 10:een uusi ominaisuus – Varoittaa vääristä paikoista ladatuista ohjelmista
Microsoft aikoo lisätä Windows 10:lle tänä keväänä ilmestyvään Creators Update -päivitykseen ominaisuuden, joka varoittaa käyttäjää Windows Storen ulkopuolelta ladatusta sovelluksesta.

Kun ominaisuus on päällä, Windows varoittaa käyttäjäänsä mikäli hän on asentamassa tietokoneelleen Windows Storen ulkopuolelta ladatun Win32-tietokoneohjelman. Windows Storesta ladatut sovellukset ovat oletusarvoisesti turvallisempia, koska Microsoft itse ylläpitää kauppaa ja sillä on mahdollisuus valvoa sovelluksia tehokkaasti. Vastaava ominaisuus löytyy esimerkiksi macOS:stä.

Windows 10:n kohdalla asennusvaroitin ei ole oletuksena päällä, joten uusia varoitusikkunoita ei ala pomppia näytöllä ellet itse tai järjestelmän ylläpito niin halua. Voit siis ladata jatkossakin ohjelmia netistä täysin vapaasti. Varoittimessa on myös kaksi eri tilaa: toinen estää tuntemattoman sovelluksen asentamisen kokonaan ja toinen taas antaa käyttäjälle mahdollisuuden asentaa sovelluksen varoituksen jälkeen.

4 kommenttia

heidiwenger
"Windows Storesta ladatut sovellukset ovat oletusarvoisesti turvallisempia, koska Microsoft itse ylläpitää kauppaa ja sillä on mahdollisuus valvoa sovelluksia tehokkaasti."

*reps*
etrade
Jep. Tuo tulee kuolemaan pois.
etrade
Varmasti
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. maaliskuu, 2017 @ 5:34
mcmopo
Eihän tästä haittaa ole mikäli tuo jää tuohon. Samaa myös aikoinaan ajattelin kun kuulin että ajureihin tulee allekirjoitus. Ikävä kyllä homma ei mennyt ihan niinkuin ajattelin.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille