Samsung haastaa Applen ja Microsoftin – Kolme tablettia ammattikäyttöön

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Samsung haastaa Applen ja Microsoftin – Kolme tablettia ammattikäyttöön
Samsungilla ei ollut tällä kertaa MWC-messuilla näytillä yhtään uutta älypuhelinta, mutta niiden sijaan yhtiö esitteli 5G-ratkaisujaan sekä pari uutta tablettia, joiden avulla se yrittää kiriä Microsoftin ja Applen etumatkaa ammattikäyttöön tarkoitetuissa taulutietokoneissa.

Android-pohjainen ja Qualcommin Snapdragon 820 -järjestelmäpiiriin perustuva Galaxy Tab S3 on selvästi tarkoitettu Applen iPad Pro -malliston haastajaksi. Tabletissa on iPadin tavoin 9,7 tuuman ja 4:3-kuvasuhteen näyttö, jonka tarkkuus yltää 2048×1536 pikseliin. Erikoisuutena Samsungin tabletissa tosin on näytön tuki HDR-sisällöille. iPadista tuttua on myös neljä kaiutinta, joiden äänentoiston Samsung on säätänyt reagoimaan tabletin asentoon. Muotoilussa on otettu vaikutteita Galaxy S7:stä.

Galaxy Tab S3:n mukana toimitetaan Wacomin teknologiaan perustuva uusi S Pen -kynä.

Microsoftin Surface-tablettien kilpailijoita ovat taas Windows 10 -pohjaiset Galaxy Bookit, joita tulee saataville kahdessa eri koossa. Pienemmässä 10,6 tuuman mallissa käytetään Intelin Core m3 -suoritinta, kun taas 12-tuumaiseen malliin saa tehokkaamman Core i5 -prosessorin. Käyttömuistia kaikissa tableteissa on neljä gigatavua ja Windows 10 -tabletteihin saa joko 64 tai 128 gigatavua tallennustilaa (microSD-paikka). Galaxy Bookeissa on 5 megapikselin etukamera, mutta ainoastaan 12-tuumaisesta mallista löytyy myös 13 megapikselin takakamera.


Galaxy Tab S3:n WiFi-mallin suositushinta on 699 euroa ja 4G-version 799 euroa. Galaxy Bookien hintatiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
google tili kaapattu 100 Windows -ongelmat
Biisiketju 5295 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Hinnoittelu kysymys 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
ZTE MC801A ja MESH-verkko 2 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä