Intelin uudella huippusuorittimella hintaa liki kymppitonni

Kirjoittaja Matti Vähäkainu, | Kommentteja (1)

Intelin uudella huippusuorittimella hintaa liki kymppitonni
Tietokonetta ostaessa useimmiten Intelin piirien tehokkuudesta tarvitsee ensimmäisenä tietää Core-tuoteperheen mallistojakauma. Tämän perusteella on helpoin valita tehokkain piiri, joka kuuluu tietysti i7-sarjaan. Core i7 ei kuitenkaan todellisuudessa pääse lähellekään Intelin tehokkainta piiriä, varsinkaan hintansa suhteen.

Uusi Intelin Xeon-prosessori ei suuntaa massamarkkinoille, josta kertoo sen hinta, 8898 dollaria. Tämä liki kymppitonnin suoritin on tietysti muiden Xeon-prosessorien tapaan tarkoitettu palvelintason koneisiin.

Niinpä tehokkuuskin on erilaista kuluttajapiireihin verrattuna, mutta tietysti potkua täytyy löytyä myös puhtaasti paljon enemmän, kuin 10 kertaa halvemmista piireistä. Erityisesti teho kuitenkin tulee ilmi mm. tietokantasovelluksissa eikä Crysisin FPS-luvuista.


Uusi E7-8894 v4 on jatkoa Xeon-tuoteperheen E7-sarjalle, jonka kallein tuote oli aeimmin noin seitsemän tuhannen dollarin E7-8890 v4.

Uusi 8894 tuo mukanaan samat 24 suoritinydintä, mutta nostaa kellotaajuuden 2,2:sta 2,4 gigahertsiin. Muuten speksit vaikuttavan viime vuoden 8890:aa: 14 nanometrin valmistusprosessi, 3,4 gigahertsin turbotaajuus, 60 megatavun välimuisti ja 165 watin TDP. Hintaa on kuitenkin pari tonnia enemmän, joten ilmeisesti tehot ovat sen mukaiset.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

johtaja59
johtaja59
Hinta kertoo kilpailun puutteesta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 34 Ajuri- ja softaongelmat
Finelite ovet auki 21 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Windows 11 - Keskustelu 194 Windows -ongelmat
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä