Intelin uudella huippusuorittimella hintaa liki kymppitonni

Kirjoittaja Matti Robinson, | Kommentteja (1)

Intelin uudella huippusuorittimella hintaa liki kymppitonni
Tietokonetta ostaessa useimmiten Intelin piirien tehokkuudesta tarvitsee ensimmäisenä tietää Core-tuoteperheen mallistojakauma. Tämän perusteella on helpoin valita tehokkain piiri, joka kuuluu tietysti i7-sarjaan. Core i7 ei kuitenkaan todellisuudessa pääse lähellekään Intelin tehokkainta piiriä, varsinkaan hintansa suhteen.

Uusi Intelin Xeon-prosessori ei suuntaa massamarkkinoille, josta kertoo sen hinta, 8898 dollaria. Tämä liki kymppitonnin suoritin on tietysti muiden Xeon-prosessorien tapaan tarkoitettu palvelintason koneisiin.

Niinpä tehokkuuskin on erilaista kuluttajapiireihin verrattuna, mutta tietysti potkua täytyy löytyä myös puhtaasti paljon enemmän, kuin 10 kertaa halvemmista piireistä. Erityisesti teho kuitenkin tulee ilmi mm. tietokantasovelluksissa eikä Crysisin FPS-luvuista.


Uusi E7-8894 v4 on jatkoa Xeon-tuoteperheen E7-sarjalle, jonka kallein tuote oli aeimmin noin seitsemän tuhannen dollarin E7-8890 v4.

Uusi 8894 tuo mukanaan samat 24 suoritinydintä, mutta nostaa kellotaajuuden 2,2:sta 2,4 gigahertsiin. Muuten speksit vaikuttavan viime vuoden 8890:aa: 14 nanometrin valmistusprosessi, 3,4 gigahertsin turbotaajuus, 60 megatavun välimuisti ja 165 watin TDP. Hintaa on kuitenkin pari tonnia enemmän, joten ilmeisesti tehot ovat sen mukaiset.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

johtaja59
johtaja59
Hinta kertoo kilpailun puutteesta.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä