100 miljoonalle tietokoneelle ei löydy enää ostajaa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

100 miljoonalle tietokoneelle ei löydy enää ostajaa
Tietokoneiden myynti on laskenut jo viisi vuotta peräkkäin, kertovat Gartnerin ja IDC:n uudet markkinatutkimukset. Vuoden lopulla myynti laski Gartnerin mukaan 3,7 prosenttia, kun IDC arvioi laskun olleen vain 1,2 prosenttia.

Viimeisen viiden vuoden aikana vuosittainen tietokonekauppa on supistunut 365 miljoonasta noin 267 miljoonaan laitteeseen. Markkinasta on siis haihtunut peräti neljännes eli noin 100 miljoonaa tietokonetta. Se alkaa väkisin jo näkyä yritysten liiketoiminnassa ja strategisissa valinnoissa.

Tavanomaiseen arkikäyttöön soveltuvien peruskoneiden kysyntä on vähentynyt älypuhelimien ja tablettien takia. Vaikka kauppa yleisesti ottaen onkin vähentynyt, niin markkinan sisältä voi kuitenkin löytää uusia kasvualoja. Pelaaminen on yksi osa-alue, jonka suosio on kasvanut ja tästä syystä tietokonevalmistajat ovat alkaneet panostaa juuri pelaajille tarkoitettuihin laitteisiin.


Suurin tietokonemarkkin viime vuonna oli Lenovo 55 miljoonalla toimitetulla laitteella. HP ja Dell sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi. Top 5:een mahtuivat myös Asus sekä Apple.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

koodi5150
koodi5150
"Tavanomaiseen arkikäyttöön soveltuvien peruskoneiden"

Itse on jäänyt monet 'arkikoneet' ostamatta, kun ei ne toimi. Kokemusta muutamista uusista 'arkikoneista' jotka siis olen uutena ostanu. 250e win10 läppäri jossa jopa 2-4 gigaa muistia, hyytyy nettiselailussa. Ylikuumenee netflixissä. Ei siis mitään järkeä edes ostaa sellaista, kolmannella kerralla opin tämän. Useamman vuoden vanhoja yrityskannettavia saa käytettynä jopa halvemmalla. Ja ne oikeasti toimii. Tuskin olen ainoa, joka jättää sen 'arkiläppärin' ostamatta tämän syyn takia.

7 64 ultimate
Intel i7 4 x 3,60 Sandy Bride -E & Noctua NH-D14
Asus Rampage IV Extreme & XFX HD7700
4 x 4Gb ram@1600Mhz
Cooler Master Trooper & Corsair 850w
Kingston hyperX 120gb ssd

jartar
jartar
Originally posted by koodi5150:
"Tavanomaiseen arkikäyttöön soveltuvien peruskoneiden"

Itse on jäänyt monet 'arkikoneet' ostamatta, kun ei ne toimi. Kokemusta muutamista uusista 'arkikoneista' jotka siis olen uutena ostanu. 250e win10 läppäri jossa jopa 2-4 gigaa muistia, hyytyy nettiselailussa. Ylikuumenee netflixissä. Ei siis mitään järkeä edes ostaa sellaista, kolmannella kerralla opin tämän. Useamman vuoden vanhoja yrityskannettavia saa käytettynä jopa halvemmalla. Ja ne oikeasti toimii. Tuskin olen ainoa, joka jättää sen 'arkiläppärin' ostamatta tämän syyn takia.


Ongelma on hyvin pitkälle tässä. Pakasta otetussa halpis läppärissä nettiselaimeen tekstiä kirjoittaessa kirjaimet tuli selvällä viiveellä, kun kone oli niin tukossa jo valmiiksi. Kahden tunnin säädön jälkeen sain sen toimimaan suhteellisen sujuvasti ja se oli todella paljon nopeampi kuin tehtaan jäljiltä ja kävi todella paljon viileämpänä. Eikä siihen paljoa muuta vaadittu kun ajureiden päivitystä ja kaiken ylimääräisen roskaohjelman poistaminen. Koneen oletettu kestoikäkin vähintään tuplaantui.

Ei tavallisella käyttäjällä taidot tuohon riitä, joten ei siinä paljoa hampaita hymyilytä, kun uusi tietokone on jo valmiiksi lähes käyttökelvoton. Ei ihme, että tällaisten kokemusten jälkeen uutta tietokonetta ei osteta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2017 @ 0:02

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

etrade
etrade
No, huh huh.

Ompa käynyt hyvä tuuri, kun ostin kaksi vuotta sitten satasen Teclast Win tabletin ja pari päivää sitten löytyi sääsivusto missä tablet kyykkäsi.
Jos wifi yhteys on vain kunnossa niin toimii kuin junan vessa entisaikaan. Pendolinoilla en ole matkustanut.
perhana
perhana
Originally posted by etrade:
No, huh huh.

Ompa käynyt hyvä tuuri, kun ostin kaksi vuotta sitten satasen Teclast Win tabletin ja pari päivää sitten löytyi sääsivusto missä tablet kyykkäsi.
Jos wifi yhteys on vain kunnossa niin toimii kuin junan vessa entisaikaan. Pendolinoilla en ole matkustanut.

Samat sanat täällä, kiinalainen iRulu Walknbook irroitettavalla näppäimistöllä oleva tabletti jossa Atom Baytrail Z3735 ja huimat 2Gt keskusmuistia, ei mitään tökkimistä eikä ongelmia nettiselaamisen eikä netflixin kanssa, office sovellukset toimii myös ihan sujuvasti kuten myös suurin osa sovelluskaupan peleistä, joissain raskaammissa autopeleissä latausajat hieman pidempiä ja joskus ajoittain pientä nykimistä mutta silti pelattavissa.

Itselleni tullut sellainen käsitys tuosta keskusmuistin määrästä, että sen määrälllä ei ole tuon 2 - 4Gt:n jälkeen enää niinkään suurta merkitystä, vaan muut ominaisuudet vaikuttavat koneen nopeuteen enemmän, esimerkiksi kiintolevy ja prosessori, Windows 10 ja sen Edge selain tuntuvat toimivan myös tuossa toisessa tabletissani jossa ainoastaan 1Gt keskusmuisia ilman jumittamista, toki jotain koneen jumittavaa firefoxia en siihen edes harkitsisi.
Lumikki
Lumikki
Eihän kovo tuossa ole se ongelma, koska se on ollut joka vuosi aina vaan tehokkampaa. Ongelma on softa, josta on tullut aina vaan "hitaampaa" vuosien saatossa. Johtuu todennäköisesti siitä että ohjelmien optimointi on puutteellista (taloudellisuus vs laatu) ja ne ohjelmistot paisuu kuin pullataikina täysin turhilla asioilla.
jartar
jartar
Originally posted by Lumikki:
Eihän kovo tuossa ole se ongelma, koska se on ollut joka vuosi aina vaan tehokkampaa. Ongelma on softa, josta on tullut aina vaan "hitaampaa" vuosien saatossa. Johtuu todennäköisesti siitä että ohjelmien optimointi on puutteellista (taloudellisuus vs laatu) ja ne ohjelmistot paisuu kuin pullataikina täysin turhilla asioilla.

Kyllä ne kovalevyt on vieläkin ihan saakelin hitaita. SSD nostaisi monen markettikoneen suorituskyvyn ihan toiselle tasolle ihan vakioasetuksillakin.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisien lähetys linkkinä muille 8 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Biisiketju 5364 Vapaata keskustelua
Softa pitkän videon tekoon? 5 Yleistä keskustelua digitaalisesta videosta
Samsung vai ProCaster? 3 Televisiot
Topfield crc-1410ct 11 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Synkronointivirhe 3 Android -keskustelu
Kannettava rakennustekniikan opiskelijalle 17 Uutta kannettavaa ostamassa
DDR4 muistit 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 145 PC:n pelit
ISO Tiedosto - ongelma 2 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä