AfterDawn logo

Windows 10:n käyttöliittymä uudistuu taas – Tältä se tulee näyttämään

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
3 kommenttia

Microsoft uudisti käyttöjärjestelmänsä käyttöliittymää rajusti Windows 8:ssa – ehkä liiankin paljon, sillä Windows 10:ssä muutamissa keskeisissä seikoissa peruuteltiin takaisin Windows 7 -aikakauteen.

Windows 7 -vaikutteita on tulossa takaisin vielä lisää Project NEONiksi kutsutun ohjelmistohankkeen myötä. Project NEON ei uudista Windows 10:n käyttöliittymää mitenkään radikaalisti, mutta se tuo mukanaan Windows 7:stä tutut läpinäkyvyysefektit, joita aiotaan kuitenkin hyödyntää hieman eri tavalla. Asiasta uutisoi MSPowerUser.

Läpinäkyvyyttä käytettiin Windows 7:ssä lähinnä sovellusikkunoiden otsikkopalkissa ja tehtäväpalkissa, mutta Windows 10:ssä läpinäkyvyys tuodaan osaksi navigaatioelementtejä. Esimerkiksi sivunavigaatiopalkki voi olla kokonaan läpinäkyvä, minkä lisäksi sovelluksen sisäiset elementit voidaan määrittää läpikuultaviksi. Applen macOS-käyttöjärjestelmässä läpinäkyvyyttä hyödynnetään hieman samalla tavalla.


Uutiskuvassa läpikuultavuutta on käytetty hyväksi Groove-musiikkisovelluksen sivunavigaatiopalkissa. Lisää esimerkkejä uudesta käyttöliittymästä löytyy MSPowerUserin uutisesta.

3 KOMMENTTIA

muppis1/3

Ainoa pelko tässä päivityksessä on, että tungetaan ne pakko-ohjelmat takaisin mitä olen poistanut.

v1gor2/3

Originally posted by muppis:

Ainoa pelko tässä päivityksessä on, että tungetaan ne pakko-ohjelmat takaisin mitä olen poistanut.

Viime päivityksen yhteydessä uudelleenkäynnistyksen jälkeen hävisi kirjautumisikkuna. Vain safe-moden kautta (johon ei kympissä pääsekään kovin suoraviivaisesti) sain asetettua automaattikirjautumisen jolloin hävinneellä ikkunalla ei enää väliä.

Mitäköhän seuraava päivityssessio rikkoo? Kun tämä kymppiasennus menee käyttökelvottomaksi, on windowskäyttöhistoriani siinä.

muurari3/3

Minulla on jo ne kaikki Windows 7 -vaikutteet nykyisessä "seiskassani".

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT