Applen uusi MacBook Pro kärsii akkuongelmista, ei saanut ostosuositusta

Kirjoittaja Matti Vähäkainu,

Applen uusi MacBook Pro kärsii akkuongelmista, ei saanut ostosuositusta
Hiljattain esitellyn uuden MacBook Pron erikoisin ominaisuus on tietysti Touch Bar -kosketuspalkki, mutta miten Apple on onnistunut muuten laitteen tekniikassa? Tietysti laite on entistä tehokkaampi ja ohuempi ja virtapihimpi? Kyllä, mutta tämä ei tarkoita kaikilta osin parantunutta suorituskykyä.

Monet käyttäjät ovat valitelleet uutukaisen akkukestoa. Itseasiassa Apple ei keskittynyt edes tavalliseen tapaan kehumaan uuden läppärin akkukestoa, jonka olisi kenties pitänyt herättää epäilyksiä. Tavallisesti yhtiö on ollut allonharjalla nimenomaan kannettavien tietokoneiden akkukestossa. Nyt MacBook Prolle luvataan 10 tunnin akkukestoa, joka kalpenee mm. Microsoftin kilpailijan rinnalla.

Uusi testi Consumer Reportsilta kertoo, että uusi MacBook Pro ei saa testaajan perinteistä ostosuositusta. Tämä johtui kaikkien testattujen mallien (13" ja 15", Touch Barilla ja ilman) huimasti vaihtelevasta akkukestosta. Samassa testissä akkukesto vaihteli esimerkiksi 13-tuumaisella Touch Bar -mallilla hyvästä 16 tunnin kestosta järkyttävän huonoon alle neljään tuntiin.


Customer Reportsin testi on varsin yksinkertainen eikä vaadi tietokoneelta mahdottomia. Siinä tietokone laitetaan selaamaan verkkosivuja, kunnes akku loppuu. Consumer Reportsin mukaan Safarilla saattoi olla osuutta asiaan, sillä Chrome-selaimella samanlaisia eroavaisuuksia ei havaittu.

Apple ei ole kommentoinut akkukestosta, mutta on hyvin todennäköistä, että yhtiö tulee jatkossa julkaisemaan päivityksiä, jotka pyrkivät korjaamaan ongelmia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
node.js prosessi (win8) ja monistuva Crwindowsclientservice.exe, onko virus ja mitä teen? 8 Virukset ja haittaohjelmat
Konepaketti toimistokäyttöön, 600€ 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1083 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2133 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4483 Vapaata keskustelua
FinVip tili 75 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Data Talli 12 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Voiko häirikköviestejä estää? 10 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä