Applen uusi MacBook Pro kärsii akkuongelmista, ei saanut ostosuositusta

Kirjoittaja Matti Vähäkainu,

Applen uusi MacBook Pro kärsii akkuongelmista, ei saanut ostosuositusta
Hiljattain esitellyn uuden MacBook Pron erikoisin ominaisuus on tietysti Touch Bar -kosketuspalkki, mutta miten Apple on onnistunut muuten laitteen tekniikassa? Tietysti laite on entistä tehokkaampi ja ohuempi ja virtapihimpi? Kyllä, mutta tämä ei tarkoita kaikilta osin parantunutta suorituskykyä.

Monet käyttäjät ovat valitelleet uutukaisen akkukestoa. Itseasiassa Apple ei keskittynyt edes tavalliseen tapaan kehumaan uuden läppärin akkukestoa, jonka olisi kenties pitänyt herättää epäilyksiä. Tavallisesti yhtiö on ollut allonharjalla nimenomaan kannettavien tietokoneiden akkukestossa. Nyt MacBook Prolle luvataan 10 tunnin akkukestoa, joka kalpenee mm. Microsoftin kilpailijan rinnalla.

Uusi testi Consumer Reportsilta kertoo, että uusi MacBook Pro ei saa testaajan perinteistä ostosuositusta. Tämä johtui kaikkien testattujen mallien (13" ja 15", Touch Barilla ja ilman) huimasti vaihtelevasta akkukestosta. Samassa testissä akkukesto vaihteli esimerkiksi 13-tuumaisella Touch Bar -mallilla hyvästä 16 tunnin kestosta järkyttävän huonoon alle neljään tuntiin.


Customer Reportsin testi on varsin yksinkertainen eikä vaadi tietokoneelta mahdottomia. Siinä tietokone laitetaan selaamaan verkkosivuja, kunnes akku loppuu. Consumer Reportsin mukaan Safarilla saattoi olla osuutta asiaan, sillä Chrome-selaimella samanlaisia eroavaisuuksia ei havaittu.

Apple ei ole kommentoinut akkukestosta, mutta on hyvin todennäköistä, että yhtiö tulee jatkossa julkaisemaan päivityksiä, jotka pyrkivät korjaamaan ongelmia.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4773 Vapaata keskustelua
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 5 Uutta tietokonetta ostamassa
Finelite.org trackeri 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Finelite ovet auki 15 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Pelejä ilmaiseksi 57 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1115 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 26 Windows -ongelmat
Perseilyketju. 2176 Vapaata keskustelua
Ongelma kuvien lähetyksessä 19 Android -keskustelu
Videoketju 386 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä