AfterDawn logo

Apple vakuuttaa: Emme ole kuopanneet desktop-tietokoneita

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Mobiililaitteet, olivat ne sitten älypuhelimia, tabletteja tai kannettavia tietokoneita, ovat olleet Applelle varsinainen runsaudensarvi viimeiset 10 vuotta. Mobiiliin on panostettu niin ohjelmistojen, palveluiden kuin laitteidenkin osalta, minkä takia Applen on uskottu jo luopuneen kokonaan tuottavaan työntekoon tarkoitetuista pöytätietokoneista.

Mac miniä, Mac Prota tai iMaciä ei ole päivitetty hetkeen. Lisäksi Apple on luopunut omien näyttöjen kehittämisestä ja markkinoi niiden sijaan ammattilaisille esimerkiksi LG:n UltraFine-näyttöjä. Epäluulojen hälventämiseksi Applen toimitusjohtaja Tim Cook selvensi tilannetta yhtiön sisäisessä viestipalvelussa.

Cookin mukaan pöytäkoneille löytyy edelleen tilaa yhtiön roadmapista ja ne ovat suorituskykynsä sekä monipuolisuutensa ansiosta oleellisen tärkeitä Applen strategialle. Cook mainitsee viestissään nimeltä vain iMacin, mikä on herättänyt lisää spekulaatioita Mac Pron ja Mac minin kohtalosta. Esimerkiksi Instapaperin ja Tumblr-palvelun kehittäjä Marco Arment näkee Mac Pron kuopattuna laitteena.


Spekulaatioita on kuitenkin aina harrastettu, esimerkiksi Mac Pron päivittämättömyyttä ja 17-tuumaisen MacBook Pron poistaminen valikoimista nähtiin jo vuosia sitten merkkeinä ammattilaismarkkinoilta vetäytymisestä.

Kilpailua pöytäkoneissa pitää yllä esimerkiksi Microsoft, joka esitteli tänä syksynä paljon kehuja saaneen all-in-one-tyyppisen Surface Studio -tietokoneen.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT