AfterDawn logo

Windows 10 -päivitykset uudistuvat – Tiedostokoko pienenee

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Windowsin isot käyttöjärjestelmätpäivitykset tarkoittavat yleensä suuria tiedostolatauksia, joihin voi kulua yhteyden nopeudesta riippuen paljonkin aikaa.

Tilannetta helpottaisi jos Windowsin päivitys uuteen versioon onnistuisi lataamalla vain tehdyt muutokset, jolloin muuttumattomana pysynyttä koodia ei tarvitsisi turhaan ladata uudelleen. Isoissa päivityksissä ei tosin välttämättä ole kovinkaan paljoa täysin muuttumattomana pysynyttä koodia, mutta pienetkin parannukset päivityspakettien kokoon ovat varmasti tervetulleita.

Microsoft aikoo siirtyä juuri edellä kuvattuun ohjelmistopäivitysmalliin. Yhtiö on antanut differentiaaliselle käyttöjärjestelmäpäivitykselle nimen Unified Update Platform (UPP). Isojen käyttöjärjestelmäpäivitysten tapauksessa UPP-jakelumalli voi pienentää päivitystiedostojen kokoa noin 35 prosentilla, joten neljän gigatavun tiedosto saadaan puristettua noin 2,6 gigatavuun.


Mobiililaitteiden päivitysrutiinitkin muuttuvat uudistuksen yhteydessä. Aiemmin Windows-puhelimen päivittäminen uusimpaan saatavilla olevaan versioon ei ole onnistunut suoraan, mikäli välissä on julkaistu muitakin päivityksiä. Tulevaisuudessa päivitys uusimpaan versioon onnistuu ilman välipäivityksiä ja useita uudelleenkäynnistyksiä.

1 KOMMENTTI

hannibal_pjv1/1

No tämä on kyllä tervetullut uudistus!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT