AfterDawn logo

Apple paljasti miksi MacBook Prosta katosi yksi olennainen ominaisuus

AfterDawn AfterDawn
2 kommenttia

Apple uudisti MacBook-tuotelinjastoa uusilla MacBook Pro -läppäreillä, mutta tälläkin kertaa tuotteista on löytynyt purnattavaa. Niin kuluttajat kuin media ovat arvostelleet Applea erityisesti uusien liitäntävalintojen osalta.

Yhtiön uusien MacBook Pro -mallien suunta oli yhä lähemmäs aiemmin myynnissä olleita MacBook ja MacBook Air -malleja eikä niinkään tehokäyttäjälle suunnattua aiempaa MacBook Prota. Uusista Pro-malleista on poistettu ominaisuuksia ja ne tarjoavat nykyisellään ainoastaan USB Type C -liittimiä.

Nyt Apple on selittänyt yhtä poistunutta ominaisuutta, joka on mietityttänyt erityisesti kuvaajia. Vanhoista Pro-mallin MacBookeista on nimittäin löytynyt SD-muistikorttilukija, joka on nyt poistunut. The Independentin haastattelussa Apple-pomo Phil Schiller kertoo, ettei lukija ole nykyaikana enää tarpeen.


Schillerin mukaan monet nykykameroista ei vaadi korttilukijaa, vaan ne osaavat siirtää tiedot WiFin välityksellä. Lisäksi SD-korttipaikka ei auttaisi esimerkiksi CF-kortteja käyttäviä ja kortin törröttäminen ulospäin on kömpelöä.

Periaatteessa vain yhdenlaisen liittimen käyttäminen on loistava asia, mutta valitettavasti se ei ole vielä todellisuutta, ja siksi Apple joutuukin kestämään kuluttajien kritiikkiä vielä ainakin tovin.

Kiistely liitäntävalinnoista ei tosin ole vaikuttanut ainakaan kovin negatiivisesti laitteiden myyntiin, sillä uusia MacBook Pro -läppäreitä on tilattu ennätystahtia.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

2 KOMMENTTIA

JussiFX1/2

Näyttäisi olevan mukana kuitenkin vielä sellaista muinaisteknologiaa kuin 3.5mm kuulokeliitäntä ;)

hannibal_pjv2/2

Eiköhän ne poista sen muinaisjäänteen samalla kuin näppäimistönkin seuraavassa mallissa ;-)
Siri hoitaa loput!

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT