Tällainen on uusi MacBook Pro

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Tällainen on uusi MacBook Pro
Apple on myynyt 25 vuoden ajan kannettavia tietokoneita ja sen kunniaksi yhtiö esitteli tänään uuden sukupolven MacBook Pro -kannettavat.

Uudet MacBook Prot tulevat saataville vanhoissa tutuissa 13 ja 15 tuuman kokoisina, mutta muuten fyysisistä mitoista on karsittu ylimääräistä "läskiä" pois. Molempien kokoversioiden paksuudesta on saatu muutama millimetri pois ja paino on pudonnut noin 250 grammaa. Tietokonetta on saatu ohuemmaksi esimerkiksi butterflye-näppäimistömekaniikan avulla. Kannettavien varsinainen myyntivaltti on kuitenkin funktiopainikkeet korvannut Touch Bar -kosketusnäyttö.

Touch Barin ajatuksena on tuoda kosketusnäytön adaptiivisuuden hyödyt läppärikäyttäjien saataville: muuttumattomien painikkeiden sijaan Touch Barissa voidaan näyttää kulloiseenkin käyttötilanteeseen sopivia painikkeita, jotka nopeuttavat tai helpottavat yleisimpien toimintojen tekemistä. Tarjotut toiminnot vaihtuvat käytössä olevan sovelluksen mukaan, joten Safaria käytettäessä näytöllä voidaan esittää kirjanmerkkejä, kun taas Kuvat-sovelluksen kohdalla näytölle voidaan tuoda tarjolle editointityökaluja.


Kosketusnäytön viereen on lisätty Touch ID -sormenjälkilukija, jonka avulla voi kirjautua tietokoneeseen sekä hyväksyä verkkokauppaostoksia.

MacBook Pron näytön kirkkaus ja kontrasti ovat parantuneet 67 prosenttia, minkä lisäksi väritoistoalue on 25 prosenttia aikaisempaa laajempi (DCI-P3). Kalliimmasta 15 tuuman mallista löytyy Intel Core i7 -suoritin sekä AMD:n Polaris-sukupolven grafiikkaohjain. SSD-muistit ovat päivittyneet 50 prosenttia nopeampiin piireihin (max. 3,1 GB/s, saatavilla kahteen teratavuun saakka). Edullisemmassa 13 tuuman mallissa on tyydytty kaksiytimiseen Intel Core i5/i7 -suorittimeen sekä Intelin integroituun grafiikkaohjaimeen.

I/O-liitäntöjen osalta Apple on siirtynyt neljään Thunderbolt 3 -portteihin, joiden avulla huolehditaan kaikki kannettavan lataamisesta tiedostojen siirtämiseen. Kannettavista löytyy tosin 3,5 millimetrin audioportti, joka poistettiin uusimmista iPhoneista.

Mikäli Touch Bar vaikuttaa vieraalta ajatukselta, niin Apple esitteli 13-tuumaisesta MacBook Prosta myös funktiopainikkeilla varustetun version. Funktiopainikkeisen MacBook Pron hinnat alkavat 1499 dollarista, Touch Barilla varustetun 13 tuuman MacBook Pron hinnat alkavat 1799 dollarista ja 15-tuumaisesta MacBook Prosta joutuu maksamaan ainakin 2399 dollaria.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 50 Vapaata keskustelua
HP Laserjet M110w 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Hyvät tarjoukset-ketju 1188 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
AfterDawnin sivusto uudistui, v5 tuli käyttöön kesäkuussa 2022 2 Keskustelualueiden tiedotukset ja uutiset
videot ja areena & yle 5 Videon toisto
Pelejä ilmaiseksi 124 PC:n pelit
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Biisiketju 5238 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä