Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu,

Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia uutisia muun muassa pelistriimauksesta.

Microsoft aikoo seuraavassa merkittävässä Windows 10 -päivityksessä (Windows 10 Creators Update) tuoda helpon tavan striimata omaa pelaamistaan nettiin. Jo nykyisellään se tietysti onnistuu maailman suosituimpaan pelien suoratoistopalvelu Twitchiin, mutta kovinkaan helppoa se ei ole erillisine ohjelmineen ja säätöineen.


Tuleva ratkaisu tulee sisältymään Xbox-sovellukseen, josta striimaus tapahtuu Microsoftin aiemmin tänä vuonna ostamaan Beam-palveluun. Microsoft tuskin haluaa helpottaa erityisesti Amazonin omistaman Twitchin tilannetta, joten Xbox-sovellus ei todennäköisesti tue sitä.

Beamin idea on, että striimiä seuraavat pääsevät vaikuttamaan helpommin pelin tapahtumiin pelaajan välityksellä. Microsoft lupaakin vähentää katsojien ja striimaajien välillä esiintyvää viivettä merkittävästi.

Vaikka Twitch vaikuttaa alustana erittäin hyvältä omaan tarkoitukseensa, niin kilpailu ei ole missään nimessä huono asia. Tämän lisäksi Beam ja Microsoft ovat selkeästi löytäneet jo pari heikkoa kohtaa Twitchistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 36 PC:n pelit
Biisiketju 4480 Vapaata keskustelua
Videoketju 348 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Uusi poweri 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Näytä lisää viestejä