Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu,

Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia uutisia muun muassa pelistriimauksesta.

Microsoft aikoo seuraavassa merkittävässä Windows 10 -päivityksessä (Windows 10 Creators Update) tuoda helpon tavan striimata omaa pelaamistaan nettiin. Jo nykyisellään se tietysti onnistuu maailman suosituimpaan pelien suoratoistopalvelu Twitchiin, mutta kovinkaan helppoa se ei ole erillisine ohjelmineen ja säätöineen.


Tuleva ratkaisu tulee sisältymään Xbox-sovellukseen, josta striimaus tapahtuu Microsoftin aiemmin tänä vuonna ostamaan Beam-palveluun. Microsoft tuskin haluaa helpottaa erityisesti Amazonin omistaman Twitchin tilannetta, joten Xbox-sovellus ei todennäköisesti tue sitä.

Beamin idea on, että striimiä seuraavat pääsevät vaikuttamaan helpommin pelin tapahtumiin pelaajan välityksellä. Microsoft lupaakin vähentää katsojien ja striimaajien välillä esiintyvää viivettä merkittävästi.

Vaikka Twitch vaikuttaa alustana erittäin hyvältä omaan tarkoitukseensa, niin kilpailu ei ole missään nimessä huono asia. Tämän lisäksi Beam ja Microsoft ovat selkeästi löytäneet jo pari heikkoa kohtaa Twitchistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Panasonic TV:n kanavat hukassa 1 Televisiot
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 2 WLAN ja lähiverkot
Videoketju 418 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5216 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1181 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pc / vahvistin ääniongelma 18 Vapaata keskustelua
Uusi pelikone 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 209 Windows -ongelmat
Viafree suljetaan 3 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 10 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä