Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä

Kirjoittaja Matti Vähäkainu,

Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia uutisia muun muassa pelistriimauksesta.

Microsoft aikoo seuraavassa merkittävässä Windows 10 -päivityksessä (Windows 10 Creators Update) tuoda helpon tavan striimata omaa pelaamistaan nettiin. Jo nykyisellään se tietysti onnistuu maailman suosituimpaan pelien suoratoistopalvelu Twitchiin, mutta kovinkaan helppoa se ei ole erillisine ohjelmineen ja säätöineen.


Tuleva ratkaisu tulee sisältymään Xbox-sovellukseen, josta striimaus tapahtuu Microsoftin aiemmin tänä vuonna ostamaan Beam-palveluun. Microsoft tuskin haluaa helpottaa erityisesti Amazonin omistaman Twitchin tilannetta, joten Xbox-sovellus ei todennäköisesti tue sitä.

Beamin idea on, että striimiä seuraavat pääsevät vaikuttamaan helpommin pelin tapahtumiin pelaajan välityksellä. Microsoft lupaakin vähentää katsojien ja striimaajien välillä esiintyvää viivettä merkittävästi.

Vaikka Twitch vaikuttaa alustana erittäin hyvältä omaan tarkoitukseensa, niin kilpailu ei ole missään nimessä huono asia. Tämän lisäksi Beam ja Microsoft ovat selkeästi löytäneet jo pari heikkoa kohtaa Twitchistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4773 Vapaata keskustelua
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 5 Uutta tietokonetta ostamassa
Finelite.org trackeri 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Finelite ovet auki 15 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Pelejä ilmaiseksi 57 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1115 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 26 Windows -ongelmat
Perseilyketju. 2176 Vapaata keskustelua
Ongelma kuvien lähetyksessä 19 Android -keskustelu
Videoketju 386 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä