Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä

Kirjoittaja Matti Robinson,

Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia uutisia muun muassa pelistriimauksesta.

Microsoft aikoo seuraavassa merkittävässä Windows 10 -päivityksessä (Windows 10 Creators Update) tuoda helpon tavan striimata omaa pelaamistaan nettiin. Jo nykyisellään se tietysti onnistuu maailman suosituimpaan pelien suoratoistopalvelu Twitchiin, mutta kovinkaan helppoa se ei ole erillisine ohjelmineen ja säätöineen.


Tuleva ratkaisu tulee sisältymään Xbox-sovellukseen, josta striimaus tapahtuu Microsoftin aiemmin tänä vuonna ostamaan Beam-palveluun. Microsoft tuskin haluaa helpottaa erityisesti Amazonin omistaman Twitchin tilannetta, joten Xbox-sovellus ei todennäköisesti tue sitä.

Beamin idea on, että striimiä seuraavat pääsevät vaikuttamaan helpommin pelin tapahtumiin pelaajan välityksellä. Microsoft lupaakin vähentää katsojien ja striimaajien välillä esiintyvää viivettä merkittävästi.

Vaikka Twitch vaikuttaa alustana erittäin hyvältä omaan tarkoitukseensa, niin kilpailu ei ole missään nimessä huono asia. Tämän lisäksi Beam ja Microsoft ovat selkeästi löytäneet jo pari heikkoa kohtaa Twitchistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä