Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä

Kirjoittaja Matti Robinson,

Microsoft uudistaa pelistriimaamisen Windows 10:llä
Microsoftin eilisestä julkistustilaisuudesta jäi päälimmäisenä käteen tietysti uusi Surface Studio, Surface Bookin kakkosversio sekä muutamat oheislaitteet. Välissä kuitenkin kuultiin myös softapainotteisia uutisia muun muassa pelistriimauksesta.

Microsoft aikoo seuraavassa merkittävässä Windows 10 -päivityksessä (Windows 10 Creators Update) tuoda helpon tavan striimata omaa pelaamistaan nettiin. Jo nykyisellään se tietysti onnistuu maailman suosituimpaan pelien suoratoistopalvelu Twitchiin, mutta kovinkaan helppoa se ei ole erillisine ohjelmineen ja säätöineen.


Tuleva ratkaisu tulee sisältymään Xbox-sovellukseen, josta striimaus tapahtuu Microsoftin aiemmin tänä vuonna ostamaan Beam-palveluun. Microsoft tuskin haluaa helpottaa erityisesti Amazonin omistaman Twitchin tilannetta, joten Xbox-sovellus ei todennäköisesti tue sitä.

Beamin idea on, että striimiä seuraavat pääsevät vaikuttamaan helpommin pelin tapahtumiin pelaajan välityksellä. Microsoft lupaakin vähentää katsojien ja striimaajien välillä esiintyvää viivettä merkittävästi.

Vaikka Twitch vaikuttaa alustana erittäin hyvältä omaan tarkoitukseensa, niin kilpailu ei ole missään nimessä huono asia. Tämän lisäksi Beam ja Microsoft ovat selkeästi löytäneet jo pari heikkoa kohtaa Twitchistä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
E-kirjan lukulaite 1 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä