iMac sai todellisen haastajan: Microsoft esitteli Surface Studion

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

iMac sai todellisen haastajan: Microsoft esitteli Surface Studion
Microsoft laajensi New Yorkissa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Surface-tietokonemalliston All-in-One-kategoriaan esittelemällä uuden Surface Studion.

Surface Studio asemoituu luontevasti Applen iMacin haastajaksi, sillä molemmat tietokoneet ovat tarkoitettu suoritustehoa mahdollisimman kompaktissa paketissa tarvitsevien sisällöntuottajien käyttöön. Microsoft tavoittelee suunnittelijoita, valokuvaajia ja editoijia asiakkaikseen erityisesti Surface Studion 28-tuumaisen (3:2) näytön avulla.

Näytöstä löytyy yhteensä 13,5 miljoonaa pikseliä (192 PPI), joten tietokoneella käsiteltävä materiaali näyttää tarkalta myös läheltä katsottuna. Tarkkuudelle on myös tarvetta, sillä Surface Studion näyttö tukee kosketusta ja se voidaan taittaa vaakatasoon, jolloin näytölle voidaan piirtää Surface Pen -kynällä. Värintoistossa on siirrytty sRGB:stä laajempaan DCI-P3-väriavaruuteen.

iMacissa suoritin, grafiikkaohjain ja muut komponentit on upotettu suoraan näytön taakse, mutta Surface Studiossa näytöstä on tehty mahdollisimman ohut ja komponentit on keskitetty tukijalan alaosaan, josta löytyy myös tarvittavat I/O-liitännät (Audio, muistikorttipaikka, miniDP, Ethernet ja neljä USB 3.0 -paikkaa). Laitteen suoritusteho on peräisin Intelin Core-suorittimesta ja Nvidian GeForce GTX 980M -grafiikkaohjaimesta. Keskusmuistia on tarjolla 32 gigatavua ja tallennusmuistia kahden teratavun verran.


Surface Studion mukana tulee näytön kanssa vuorovaikuttava Surface Dial -säädin, jonka avulla voi nopeasti muuttaa asetuksia samalla kun huomio on kiinnittynyt esimerkiksi piirroksen työstämiseen.

Surface Studio tulee myyntiin vuoden loppuun mennessä 2999 dollarin suositushintaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä