Dell päivittää XPS 13 -kannettavan Kaby Lakeen

Kirjoittaja Panu Roivas,

Dell päivittää XPS 13 -kannettavan Kaby Lakeen
Dell on päivittänyt suositun XPS 13 -kannettavansa Intelin uudella Kaby Lake -arkkitehtuurin suorittimella.

Intel julkisti vastikään ensimmäiset Kaby Lake -mobiilisuorittimet, jotka korvaavat nykyiset Skylake-arkkitehtuurin mallit. Kaby Lake on verrattain pieni päivitys, joka luotiin väliaskeleeksi ennen 10 nanometrin Cannonlake-arkkitehtuuria. Kaby Lake parantaa lähinnä energiatehokkuutta, ja mukana on myös rautatuki video-ominaisuuksille, kuten VP9-koodekille sekä HEVC-Main10 10-bittisillä väreillä.

Dell XPS 13 tulee tarjolle Core i3-7100U, i5-720U ja i7-7500U -suorittimilla, ja U-mallistolle tuttuun tapaan niiden TDP on 15 W. Kaikissa malleissa on kaksi ydintä ja neljä säiettä. Ensi vuoden puolella Intel julkaisee ensimmäiset 4-ytimiset U-mallin suorittimet, joissa pitäisi olla myös HDMI 2.0 HDCP 2.2 -tuella.
Uuden mallin akun kokoa on saatu nostettua 60 wattituntiin, ja entistä energiatehokkaammalla suorittimella varustetulle läppärille annetaan peräti 22 tunnin arvioitu kesto, mutta tämä koskee vain 1080p-näytöllistä mallia. InfinityEdge-näyttö tulee tarjolle kahdella vaihtoehdolla, perinteinen 1080p mattapintainen malli, tai 3200x1800 lasipintainen kosketusnäyttö. Kosketusnäytöllisen mallin akkukestoksi on annettu merkittävästi lyhyempi 13 tuntia.

Dell on siirtynyt uudessa mallissa Intelin verkko-ohjaimesta Killer Networking -yrityksen ratkaisuun. WiFi tukee 802.11ac-yhhteyksiä 2x2 MIMO:lla, ja mukana on myös Bluetooth 4.1. Liitäntöinä toimii USB 3.1 Type-C Thundebolt 3 -tuella, 2x USB 3.0, SD-kortinlukija sekä komboaudioliitäntä.

Dell XPS tulee myyntiin lokakuussa, ja suositushintaa sillä on alimmillaan 799$, mutta todennäköisesti Euroopassa tarjolle tulee vain kalliimpia malleja. Nykyistä Skylake-mallistoa on saatavilla vain i5- tai i7-suorittimilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4351 Vapaata keskustelua
Miten usb tv stick käyttöön win 10 64 bit 8 Windows -ongelmat
Miten wi-fi päälle? Fujitsu siemens amilo 4 WLAN ja lähiverkot
Tallennustila siirto 5 Kannettavat tietokoneet
Mikä on kovalevyn elinikä? 5 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2108 Vapaata keskustelua
Lenovo T500 ei käynnisty 27 Kannettavat tietokoneet
Uusi pelikannettava, kysymys suorittimista 5 Uutta tietokonetta ostamassa
McAfee ja tili (ratkaistu) 18 Yleistä keskustelua kännyköistä
Uusi näyttö uuteen koneeseen 3 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä