Nvidian uudet Teslat vastaavat syväoppimisen tarvitsemaan laskentatehoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Nvidian uudet Teslat vastaavat syväoppimisen tarvitsemaan laskentatehoon
Tekoälystä ja syväoppimisesta on tullut keskeinen trendi tietotekniikan kehittymisessä viimeisen vuoden aikana ja tarvittava laskentateho on kasvanut samassa ajassa myös huimasti. Trendiin varhaisessa vaiheessa mukaan lähteneen Nvidian mukaan syväoppimisen sovelluskohteissa tarvitaan jo kymmenkertainen määrä laskentatehoa viime vuoteen verrattuna.

Laskentatehotarpeeseen Nvidia on esitellyt uudet Pascal-arkkitehtuuriin perustuvat Tesla P40- ja Tesla P4-ohjaimet. Transistoreita niistä löytyy 12 (P40) ja 7,2 miljardia (P4) kappaletta, mikä on varsin iso hyppäys edellisen sukupolven Tesla M40- ja M4-ohjaimista (8 ja 3 miljardia transistoria).

Transistoreiden määrän kasvun ja uuden arkkitehtuurin käyttöönoton myötä myös suorituskykykin on kasvanut, FP32-tarkkuudella mitattuna Tesla P40 yltää 12 TFLOPSin ja Tesla P4 5,5 TFLOPSin suorituskykyyn (M40 ja M4: 7 TFLOPS, 2,2 TFLOPS). Laskennallisesti uutta on INT8-käskykannat pienempää tarkkuutta ja suurempaa suorituskykyä vaativia tehtäviä varten.


Ohjaimien lisäksi Nvidia esitteli TensorRT-päättelymoottorin, jonka avulla kehittäjät voivat hyödyntää valmiiksi opetettuja päättelymalleja omissa tuotteissaan. DeepStream-kehitystyökalujen avulla palvelukehittäjät voivat vuorostaan hyödyntää tekoälyä analysoidessaan videomateriaalien sisältöä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Konepakettikysely 12 Uutta tietokonetta ostamassa
Windows Update rikkoi koneen? 6 Windows -ongelmat
Windows 10 - Keskustelu 1182 Windows -ongelmat
Biisiketju 4541 Vapaata keskustelua
Hardware.fi: "Virallinen" halpa peli-PC -paketti 24 Uutta tietokonetta ostamassa
Emolevyn ja prossun vaihto 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Vaihto hdd 2T =>ssd 1T vai ssd2T 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytönohjainten saatavuus mailmalla ? 2 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
Ongelmia Sonyn puhelimen kanssa. 2 Android -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1091 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä